Կանաչ լոլիկի թթու. Երբ առաջին աշնանային ցրտերը սկսվեն շուկայում, բացի հասուն լոլիկից, մեծ քանակությամբ կանաչ լոլիկ է հայտնվում, որը դեռ հասունանալու ժամանակ չի ունեցել:
Այս դեպքի համար կարող ենք առաջարկել թթու դնելու հիանալի բաղադրատոմս: Ձմռան համար Կանաչ լոլիկի թթվի պատրաստումը, այս շքեղ բաղադրատոմսի համաձայն, կտևի 8-10 օր: Թթվեցման ընթացքում լոլիկի չափը կարևոր է, որքան փոքր է լոլիկը, այնքան ավելի արագ պատրաստ կլինի:
Կանաչ լոլիկի թթու. Բաղադրիչները
- Կանաչ լոլիկ (անպայման պինդ) — 2 կգ
- Մաղադանոս, համեմ և սամիթ կանաչիներ` մեծ փնջով
- Սխտոր — 1 գլուխ
- Կծու պղպեղ -1 հատ
- Խոշոր աղ
Կանաչ լոլիկի թթու.Պատրաստման եղանակը
- Մենք ուշադիր դասավորում ենք կանաչ լոլիկը, լվանում և ցենտ պատրաստում, գրեթե բազայի վրա:
- Ստացված կտրվածքին մենք ավելացնում ենք բառացի աղի շշուկ, և թող լոլիկը կանգնի 20 րոպե:
- Մինչ լոլիկը ներծծվում են, մենք նրանց համար պատրաստելու ենք լցոնումը: Խառնել կեղևավորված սխտորը և նրբորեն մանր կտրատել տաք պղպեղը:
- Նյութի մանր կտրատել կանաչիները: Լրացնելու համար բաղադրիչները կարող են ընդունվել կամայական քանակությամբ: Ամեն ինչ կախված է նրանից, թե որքան սուր կամ համեմված եք ուզում պատրաստի կանաչ լոլիկ ստանալ:
- Խառնել սխտորը, պղպեղը և խոտաբույսերը մեկ ամանի մեջ և նրբորեն սկսել ստացված կանաչ զանգվածը լոլիկի մեջ դնել:
- Կանաչով լցոնած լոլիկները մենք դնում ենք էմալապատ տապակի մեջ:
Լրացրեք տաք աղաջրով (3 լիտր ջրի համար մենք վերցնում ենք 6 ճաշի գդալ կոպիտ աղ) եւ բեռը դնում ենք վերեւում: Այս ձևով լոլիկը պետք է կանգնի 8-10 օրվա ընթացքում: Այս ընթացքում մակերևույթի վրա ձևավորվում է սպիտակ ծածկույթ: Նա ասում է, որ մեր լոլիկը թթվասեր է: Աղի վերջում պարզապես անհրաժեշտ է ծածկույթը հանել գդալով: - Մենք պատրաստի լոլիկը դնում ենք բանկաների մեջ, լցնում ենք դրանք աղաջրով, որի մեջ նրանք խմորում են, փակեք պլաստմասե կափարիչը և դնում զով տեղում:
Կանաչ լոլիկի թթուն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ!