Պատրաստեք յուրահատուկ համով կանաչ լոլիկ կորեական եղանակով:
Ոչ միայն հասած լոլիկն է հարմար է թթու դնելու կամ մարինացնելու համար, կանաչը նույնպես լավ է ստացվում, և նույնիսկ շատ ավելի հետաքրքիր համով և բույրով, թեթև կծու նոտայով:
Կանաչ լոլիկ կորեական եղանակով. Անհարժեշտ բաղադրիչները
_ կանաչ լոլիկ 2 կգ
_ քաղցր պղպեղ 2 հատ
_ սոխ 1 հատ
_ մաղադանոս 1 փունջ
_ համեմ 1 փունջ
_ սխտոր 2 գլուխ
_ գազար 1 հատ
_ կծու պղպեղ 1 հատ
_ համեմի սերմ 1 թեյի գդալ
_ սև պղպեղ 1 թեյի գդալ
_ բուսական յուղ 100 մլ
_ քացախ 9% 60 մլ
_ շաքարավազ 4 ճաշի գդալ
_ աղ 2 թեյի գդալ
Կանաչ լոլիկ կորեական եղանակով. Պատրաստման եղանակը
Լոլիկը պետք է լինի պինդ, առանց վնասների: Կտրել երկու մասի:
_Քերել գազարը կորեական գազարի քերիչով, քաղցր պղպեղը կտրատել շերտերով, կծուն՝ կտորներով, իսկ սոխը կես օղակներով:
_ Սոխը տապակել բուսայուղի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը։
_ Խառնել լոլիկը, գազարը, սոխը, քաղցր և կծու պղպեղը, քերած սխտորը, աղն ու պղպեղը, շաքարավազը, համեմը, քացախը և եռացող բուսայուղը։
_ Կանաչին մանր կտրատել և ավելացնել աղցանին, խառնել։
_ Մարինացնել մոտ 6-8 ժամ սառնարանում։
_ Աղցանը շարել բանկաների մեջ՝ մի փոքր սեղմելով, վրան լցնել արտազատված հյութը։
_ Ծածկեք կափարիչներով և բանկաները կաթսայի մեջ դնել սրբիչի վրա։ Ջուրը լցնել մինչև բանկաների ուսերը։
_ Կաթսայի մեջ ջուրը եռալու պահից 20 րոպե մանրէազերծել։
_ Կափարիչներով փակել, բանկաները շրջել և փաթաթել մինչև սառչեն։
Բանկաները պահել նկուղում կամ մառանում:
Շատ անսովոր, կծու և բուրավետ կանաչ լոլիկները կատարյալ են տարբեր խորտիկների համար: Այս քանակի բաղադրիչներից ստացվում է 1 լիտրանոց 3 բանկա։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մալականի թթու