Այս բաղադրատոմսով կարող եք արագ և հեշտ պատրաստվող նախուտեստ՝ Կանաչ լոլիկ սխտորով: Կանաչ լոլիկի թթուն շատ համեղ է ստացվում: Սխտորով համեմված այս պահածոն ձմռան ամենագորշ երեկոն կթարմացնի, եթե մատուցեք ամենապարզ խաշած կարտոֆիլի հետ:
Ստացվում է անուշահոտ, պինդ և համեղ պահածո, որը հնարավոր է ինչ-որ առումով ավելի համեղ է ստացվում, քան նույնիսկ առաջին կարմիրները:
Կանաչ լոլիկ սխտորով. Բաղադրությունը.
_Լոլիկ
_սխտոր
_հաղարջի տերև, դափնու տերև
_մի փոքրիկ ծովաբողկ
_8-10 կտոր պղպեղ:
Մարինադ 1 լիտր ջրի համար
_աղ 2 ճաշի գդալ
_շաքար 0,5 բաժակ
_քացախ 70% 2 ճաշի գդալ
Կանաչ լոլիկ սխտորով. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Լվանալ կանաչ լոլիկները և օգտագործելով սուր դանակ, պոչի մասում կտրվածքներ անելու համար:
_Յուրաքանչյուր լոլիկի ներսում դնել սխտորի պճեղ, որը կտրված է մի քանի կտորների: Եթե ցանկանում եք, կարող եք նաև ավելացնել սամիթ կամ մաղադանոս, բայց այդ դեպքում այն կունենա մի փոքր այլ համ, բայց ոչ պակաս համեղ կլինի:
_Ծովաբողկը դնել բանկայի ներքեւի մասում, ավելացնել դափնու տերև, հաղարջի տերև:
_Ամանի մեջ լոլիկի վրա լցնել եռացրած ջուր և կափարիչով ծածկված թողնել, որ ամբողջովին սառչի:
_Երբ բանկան ամբողջովին սառչի ջուրը քամել լվացարանի մեջ:
_Պատրաստել մարինադը. Ջուրը եռացնել շաքարով և աղով, ավելացնել պղպեղ: Երբ մարինադը եռա, լցնել քացախը:
_Լոլիկը լցնել բանկաների մեջ, ավելացնել եռացրած մարինադը:
_Ամուր փակել կափարիչները, շրջել գլխիվայր և տաք փաթաթել, թողնել մինչև սառչի:
Հուսով եմ, որ լոլիկի պատրաստման այս եղանակը կհամապատասխանի ձեր ճաշակին:
Կանաչ լոլիկը սխտորով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կանաչ լոլիկով աղցան