Համեղ ու պարզ Կանաչ ոլոռով աղցան պատրաստելու համար պետք է ընդամենը մի քանի րոպե:
Ըստ հնագետների՝ Եգիպտոսում և Իրանում սկսել են ոլոռ աճեցնել դեռևս 7500 տարի առաջ։ Սակայն հնարավոր չէ հստակ որոշել՝ ոլոռը հավաքում էին պլանտացիաներից, թե վայրի բնության մեջ հավաքելով։ Այս սննդարար մթերքն ավելի հաճախ օգտագործվում է աղցանների մեջ, սակայն օգտագործվում է նաև որպես կողմնակի ճաշատեսակ։
Մենք առաջարկում ենք ձեզ փորձել այս պարզ, հեշտ կանաչ ոլոռով աղցան:
Կանաչ ոլոռով աղցան. Բաղադրիչները
_ պահածոյացված ոլոռ — 180 գ
_ մանանեխ — կես թեյի գդալ
_ չինական կաղամբ — 350 գ
_ աղ — մի պտղունց
_ սխտոր — մի պճեղ
_ թթվասեր — 4 ճաշի գդալ
_ կանաչ սոխ — 2 ճյուղ
_ սամիթ — մի փունջ
Կանաչ ոլոռով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Պահածոյացված ոլոռի հեղուկը քամել և տեղափոխել աղցանամանի մեջ։ Բավական մանր կտրատել սամիթը, կանաչ սոխը և չինական կաղամբը, խառնել ոլոռի հետ։
_ Առանձին ամանի մեջ լցնել թթվասերը, խառնել ճզմած սխտորի պճեղներ։ Խառնուրդին ավելացնել աղն ու մանանեխը, մանրակրկիտ խառնել։
_ Ստացված սոուսը խառնել ոլոռի, սոխի և կաղամբի խառնուրդին։
Այս աղցանը կարելի է անվանել դիետիկ, քանի որ այն նույնիսկ մայոնեզ չի պարունակում։
Այսպիսով ստանում ենք մանրաթելերով հարուստ ու դյուրամարս ուտելիք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
7 աղցան Պահքի համար