Այսօր կպատրաստենք Կարմիր լոբով հավի կրծքամսով շքեղ աղցան, համուհոտից հաստատ չեք կշտանա։ Ես կսկսեմ լոբին թրջելուց։
Լոբով Աղցան Բաղադրիչներ
_Կարմիր կամ չալպտուրիկ հատիկ լոբի — 200 գր․
_Հավի կրծքամիս — 300-400 գր․
_Սոխ — 1 գլուխ փոքր
_Թթու վարունգ — 3 հատ միջին չափի
_կանաչի համեմ, սամիթ մեկ փունջ փոքրիկ
_Ձիթայուղ
_Խմելի-սունելի, սև պղպեղ, աղ
Կարմիր Լոբով Աղցան Քայլ առ քայլ
_Մառանիկի կարմիր չալպտուրիկ լոբին եմ վերցրել, ձեր նախասիրությամբ է լոբու գույնի ընտրությունը իհարկե։ Բայց ես գրեթե միշտ օգտագործում եմ աղցանների մեջ հենց այս լոբին, նախ համեղ է իսկապես, մաքուր է, արագ է եփվում շատ։
_Աղցանս էլ արդյունքում յուրահատուկ համեղ է ստացվում։
_1 բաժակ կլցնենք, եթե հյուրեր եք ընդունելու իհարկե կրկնապատկեք բաղադրիչների չափսը
_Ի դեպ, սպիտակուցների պաշարով լոբին համարժեք է մսին՝ լոբու հատիկներում սպիտակուցը կազմում է 20-22 %
_Լվանանք լոբին անպայման
_Գոլ ջրի մեջ պետք է առնվազն մեկից-2 ժամ լոբին պետք է թողնենք, նախ այս դեպքում ավելի արագ է եփվում, նաև արդյունքում օրգանիզմի կողմից չյուրացվող և գազեր ու փքվածություն առաջացնող բաղադրիչները լուծվում են ջրի մեջ
_1ին- 3 չափաբաժնով ջուր կավելացնենք երկու ժամ անց և կեփենք մոտ 30-40 րոպե իմ դեպքում
_Այս ընթացքում հավի խաշած կրծքամիսը մանրացնենք
_Լցնենք աղցանամանի մեջ
_Վրան կավելացնենք արդեն լավ եփված լոբին մեր կարմիր
_Մեկ գլուխ փոքրիկ սոխը հարկավոր է կիսալուսնաձև կտրատել, ծակծկել և լցնել մյուս բաղադրիչների կողքին
_Հաջորդը թթու վարունգն է, որը անփոխարինելի է և յուրահատուկ համ է ապահովում աղցանին համար
_Կիսալուսնաձև սա էլ կտրատենք և ավելացնենք մյուսների վրա
_Կանաչիների փնջից սամիթ և համեմ առանձնացնենք մի փոքր և մանրացնենք հնարավորինս մանր
_Սա էլ աղցանամանի մեջ
_Այժմ համեմենք
_Մեկ թեյի գդալ աղ լցնենք
_Կրկին համեմունքներն էլ Մառանիկից եմ վերցնում
_Լոբու հետ պարտադիր խմելի-սունելի եմ օգտագործում բոլոր ուտեստների դեպքում
_Կես թեյի գդալ լցնենք
_Սև պղպեղ էլ է հարկավոր
_Շատ քիչ՝ այս տուփը շատ կծու է
_Ձիթայուղ պարտադիր և առատ
_Եվ վերջ Լոբով աղցան ը պետք է արդեն մի լավ խառնենք
_Բույրով հիանանք և հաճույքով համտեսենք
_Իսկապես հրաշալի աղցան է, անպայման դուք էլ պատրաստեք և ձեր կարծիքը գրեք տեսանյութի տակ։
Դե ինչ, բարի ախորժակ։