Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա. Մակարոնեղենի փոխարեն վերցնում ենք բանջարեղեն ու ստանում նույն համը

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա. Մակարոնեղենի փոխարեն վերցնում ենք բանջարեղեն ու ստանում նույն համը

Համաձայն եմ, որ այլ բանջարեղենի հետ համեմատած, մենք հաճախ անտեսում ենք կարտոֆիլը: Թվում է, որ սա աղքատների սնունդ է, որից դժվար է համեղ բան պատրաստել: Եթե ​​կիսում եք այս կարծիքը, պարզապես պատրաստեք այս ուտեստը, որը բավականին ռեստորանային է թվում:

Այս բաղադրատոմսը, ինչպես շատ ուրիշներն, ինձ հայտնի դարձան խոհարարական շոուների շնորհիվ: Կարբոնարա կարտոֆիլի աղցանը, բնականաբար, հիշեցնում է իտալական հայտնի մակարոնեղենի համը: Ինքներդ դատեք, թե որքան հաջող է այս ուտեստը:

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Կարտոֆիլ 500–600 գ
  • Խոզապուխտ 100 գ
  • Ձու 5 հատ
  • Սխտոր 2-3 պճեղ
  • Ձիթապտղի յուղ 0,5 բաժակ
  • Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ
  • Պարմեզան 50 գ
  • Համեմ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ և չորացնել կարտոֆիլը: Տեղադրել այն ջեռոցի տապակի վրա և թխել հենց կեղևով, մինչև որ փափկի:
  2. Պինդ խաշել 4 ձու: Կտրել խոզապուխտը խորանարդներով և տապակել թավայի մեջ:
  3. Սառեցնել պատրաստի կարտոֆիլը և մաքրել կեղևը: Կարտոֆիլը խորանարդներով կտրատել: Նույն կերպ մանրացնել եփած ձվերը:
  4. Այժմ անցնել սոուսին: Բլենդերի ամանի մեջ լցնել ձվի դեղնուցը, 2 ճաշի գդալ սառը ջուր և մի քանի պտղունց աղ:
  5. Հարել զանգվածը բլենդերով, մինչև որ հարթ լինի: Այժմ յուղը բարակ հոսքով լցնել խառնուրդի մեջ՝ շարունակելով հարել:
  6. Դրանից հետո ավելացնել կիտրոնի հյութ և սխտորի պճեղներն ըստ ճաշակի:
  7. Ձեզանից 7 րոպե կպահանջվի սոուսը պատրաստելու համար: Հարել այնքան ժամանակ, մինչև ստացվի թանձր հյուսվածք: Խառնել քերած պանիրը սոուսին:
  8. Կարտոֆիլը տեղափոխել աղցանի ամանի մեջ, դրա վրա ավելացնել խոզապուխտ: Դրանից հետո լցնել ձվերը: Լցնել սոուսն այս ամենի վրա և խառնել:
  9. Վրան ցանել կտրատած կանաչիներ և մատուցել:

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա

Կարելի է նախքան մատուցելը, կարբոնարա աղցանը դնել սառնարանում ևս կես ժամ: Սա համն ավելի է թարմացնում: Այս հագեցնող կարտոֆիլի նախուտեստը հաստատ հաճելի կլինի հյուրերին: Զարդարել այն լորի ձվի կտորներով և սպասեք հաճոյախոսությունների:

Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Կարտոֆիլով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք