Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա. Մակարոնեղենի փոխարեն վերցնում ենք բանջարեղեն ու ստանում նույն համը
Համաձայն եմ, որ այլ բանջարեղենի հետ համեմատած, մենք հաճախ անտեսում ենք կարտոֆիլը: Թվում է, որ սա աղքատների սնունդ է, որից դժվար է համեղ բան պատրաստել: Եթե կիսում եք այս կարծիքը, պարզապես պատրաստեք այս ուտեստը, որը բավականին ռեստորանային է թվում:
Այս բաղադրատոմսը, ինչպես շատ ուրիշներն, ինձ հայտնի դարձան խոհարարական շոուների շնորհիվ: Կարբոնարա կարտոֆիլի աղցանը, բնականաբար, հիշեցնում է իտալական հայտնի մակարոնեղենի համը: Ինքներդ դատեք, թե որքան հաջող է այս ուտեստը:
Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ 500–600 գ
- Խոզապուխտ 100 գ
- Ձու 5 հատ
- Սխտոր 2-3 պճեղ
- Ձիթապտղի յուղ 0,5 բաժակ
- Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ
- Պարմեզան 50 գ
- Համեմ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարա. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ և չորացնել կարտոֆիլը: Տեղադրել այն ջեռոցի տապակի վրա և թխել հենց կեղևով, մինչև որ փափկի:
- Պինդ խաշել 4 ձու: Կտրել խոզապուխտը խորանարդներով և տապակել թավայի մեջ:
- Սառեցնել պատրաստի կարտոֆիլը և մաքրել կեղևը: Կարտոֆիլը խորանարդներով կտրատել: Նույն կերպ մանրացնել եփած ձվերը:
- Այժմ անցնել սոուսին: Բլենդերի ամանի մեջ լցնել ձվի դեղնուցը, 2 ճաշի գդալ սառը ջուր և մի քանի պտղունց աղ:
- Հարել զանգվածը բլենդերով, մինչև որ հարթ լինի: Այժմ յուղը բարակ հոսքով լցնել խառնուրդի մեջ՝ շարունակելով հարել:
- Դրանից հետո ավելացնել կիտրոնի հյութ և սխտորի պճեղներն ըստ ճաշակի:
- Ձեզանից 7 րոպե կպահանջվի սոուսը պատրաստելու համար: Հարել այնքան ժամանակ, մինչև ստացվի թանձր հյուսվածք: Խառնել քերած պանիրը սոուսին:
- Կարտոֆիլը տեղափոխել աղցանի ամանի մեջ, դրա վրա ավելացնել խոզապուխտ: Դրանից հետո լցնել ձվերը: Լցնել սոուսն այս ամենի վրա և խառնել:
- Վրան ցանել կտրատած կանաչիներ և մատուցել:
Կարելի է նախքան մատուցելը, կարբոնարա աղցանը դնել սառնարանում ևս կես ժամ: Սա համն ավելի է թարմացնում: Այս հագեցնող կարտոֆիլի նախուտեստը հաստատ հաճելի կլինի հյուրերին: Զարդարել այն լորի ձվի կտորներով և սպասեք հաճոյախոսությունների:
Կարտոֆիլով աղցան Կարբոնարան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով աղցան