Կարտոֆիլով և կոլոլակով ջեռեփուկը կլցնի խոհանոցը աստվածային բույրերով: Եվ չնայած ուտեստը հազիվ թե կարելի է անվանել շատ պարզ, բայց ձեր ջանքերն իզուոր չեն անցնի:
Ուտեստն իրենից ներկայացնում է պյուրե կարտոֆիլ, որի ծածկված է տոմատի սոուսով և թխվում է ոսկեգույն պանրի շերտի տակ: Մտովի բաժանելով տապակի տարածքը մասերի և յուրաքանչյուր հատվածում դնել հյութալի կոլոլակ` համեմունքներով և խոտաբույսերով: Անչափ համեղ է, մի կտոր դրեք ափսեի մեջ և փորձեք:
Նման ուտեստը կարող է կերակրել նույնիսկ մեծ ընտանիք: Տոնական սեղանի և ընտանեկան ընթրիքի հիանալի բաղադրատոմս: Իսկապես համեղ է:
Կարտոֆիլով և կոլոլակով ջեռեփուկ. Բաղադրությունը
_Կարտոֆիլ 1 կգ
_Խոզի աղացած միս 150 գ
_Տավարի միս 150 գ
_Կարագ 1 ճաշի գդալ
_Կաթ 150 մլ
_Չորահացի փշրանքներ 2 ճաշի գդալ
_Սոխ 1 հատ
_Լոլիկ 1 հատ
_Սխտոր 1 պճեղ
_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
_Կոշտ պանիր 100 գ
_Ջուր 100 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 50-70 մլ
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Պապրիկա 2 թեյի գդալ
_Կումին 0.5 թեյի գդալ
_Աղ 2.5 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղ) 0,5 թեյի գդալ
Կարտոֆիլով և կոլոլակով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_Խառնել աղացած մսերը, չորահացը, մանր կտրատած սոխը, 2 ճաշի գդալ կտրատած մաղադանոս, 1 ճաշի գդալ արեւածաղկի ձեթ, 1 թեյի գդալ աղ, սև պղպեղ, կումին և պղպեղ: Կլոր մեծ կոլոլակներ պատրաստել և տապակել դրանք արևածաղկի ձեթով:
_Բլենդերի օգնությամբ լոլիկը մանրացնել և տապակի մեջ դնել կոլոլակները: Ավելացնել տոմատի մածուկ, 0.5 թեյի գդալ աղ և 2 ճաշի գդալ կտրատած մաղադանոս: Ճզմել սխտորը, լցնել հեղուկի մեջ և խառնել: Եփել մինչև խտանա:
_Կարտոֆիլը կեղևահան անել և եռացնել: Ավելացնել կարագ, կաթ և 1 թեյի գդալ աղ: Պյուրե դարձնել կարտոֆիլը, դնել ուղղանկյուն ձևամանի մեջ, հարթեցնել և դնել 30 րոպե սառնարանում:
_Սառեցված պյուրե կարտոֆիլը բաժանել քառակուսիների ՝ ըստ կոլոլակների քանակի: Տեղադրել կոլոլակները դրանց կենտրոնում, վրան լցնել սոուս: Սրանց վրա շաղ տալ քերած պանիր, պապրիկա և դնել ջեռոցում 10-15 րոպե 180 աստիճանի ջերմաստիճանի տակ:
Կարտոֆիլով և կոլոլակով ջեռեփուկը պատրաստ է, վրան շաղ տալ մաղադանոս և մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ: