Կիվիով շերտավոր աղցանը, չնայած բաղադրիչների պարզությանը, ստացվում է անսովոր համեղ։ Այս նախուտեստը վառ է ոչ միայն արտաքին տեսքով, այլև համով։
Մնում է միայն մթերքները դնել շերտերով, զարդարել ըստ ցանկության և ուտեստը կարելի է մատուցել հյուրերին: Ամեն ինչ չափազանց պարզ է:
Այս նախուտեստը փորձելուց հետո դժվար է կանգ առնել և ամբողջը միանգամից չուտել: Սրա հետաքրքիր թարմ համը պարզապես զարմանալի է: Եթե դեռ մտածում եք՝ ի՞նչ մատուցել ձեր տոնական սեղանին, ապա այս նրբագեղ աղցանի բաղադրատոմսը կօգնի մոռանալ այս հարցը։
Կիվիով շերտավոր աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կոշտ պանիր 200 գ
_Կիվի 3 հատ
_Գազար 1 հատ
_Մայոնեզ ըստ ճաշակի
_Ձու 2 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Խոզապուխտ 200 գ
_Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
_Ընկույզ 4 հատ
Կիվիով շերտավոր աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Կոշտ պանիրը քերել։ Լցնել այն ափսեի վրա դրած շրջված բաժակի կողքերով։
_Սխտորն անցկացնել մամլիչով և խառնել մայոնեզի հետ։ Խառնուրդը քսել պանրին։
_Խոզապուխտը քերել։ Տարածեք այն պանրի վրա։ Կրկին քսել սխտորով խառնած մայոնեզով։
_Խաշել խոշոր գազարը։ Քերել այն և լցնել խոզապուխտի շերտի վրա։
_Ձվերը պինդ խաշել։ Քերել դրանք և լցնել գազարների վրա։ Աղ և պղպեղ անել այս շերտին։ Եվ այնուհետև քսել մայոնեզի շերտով:
_Կիվին կտրատել շերտերով։ Զգուշորեն շարեք այն աղցանի ամբողջ մակերեսին։
_Հանեք բաժակը: Զարդարեք աղցանը մաղադանոսի տերևներով և ընկույզի կեսերով։
Դեկորի համար կարող եք օգտագործել նաև սառեցված կամ թարմ հատապտուղներ: Կիվիի շերտի վրա մի քանի հատապտուղ շարելով՝ կերակուրը կունենա ևս մեկ վառ գույն։
Պարզ ու շքեղ աղցանը պատրաստ է, կարող եք մատուցել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տոնական շքեղ աղցան