Բոլորին խորհուրդ եմ տալիս եփել Կծու լոլիկ մեղրով, այն շատ համեղ է և հեշտ պատրաստվող:
Սովորաբար լոլիկով մարինադը պատրաստում են շաքարով, իսկ եթե պատրաստեք մեղրով, կստացվի իսկական համի պայթյուն:
Կծու լոլիկ մեղրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
2 լիտրանոց բանկայի համար
_Պինդ փոքր լոլիկներ
_1 միջին գազար
_1-2 պատիճ կծու պղպեղ
_4-5 պճեղ սխտոր
_2 ճաշի գդալ մեղր
_1 ճաշի գդալ աղ
_1 թեյի գդալ քացախի էսենցիա
_2 սամիթ հովանոց
_2-3 հատ մեխակ
_5 հատ սև պղպեղ
Կծու լոլիկ մեղրով. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ բանկաները խմորի սոդայով, ստերիլիզացնել ջեռոցում կամ գոլորշու վրա: Կափարիչները եռացնել 5 րոպե:
_Լոլիկը մանրակրկիտ լվանալ, փայտե շամփուրով կամ ատամի չոփով դրանք ծակծկել ցողունի հատվածում:
_Մաքրել սխտորն ու գազարը, ողողել սամիթի հովանոցներն ու կծու պղպեղը, չորացնել:
_Պատրաստված բանկաների ներքևում դնել մեխակ, սև պղպեղի հատիկներ, սամիթի հովանոցներ, սխտորի պճեղներ և գազարի կտորներ:
_Վրան դնել լոլիկներ և կծու պղպեղ: Լցնել տարաները եռացող ջրով, ծածկել կափարիչներով, թողնել 20 րոպե:
_Այնուհետեւ ջուրը քամել էմալապատ կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ և մեղր, եռացնել, ավելացնել քացախի էսենցիան:
_Լցնել մարինադը լոլիկով բանկաների մեջ, ամուր փակել, շուռ տալ գլխիվայր, թողնել սառչի:
Այս լոլիկները կարող եք պահել սենյակային ջերմաստիճանում:
Շնորհակալություն մեզ հետ լինելու համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թեթև աղցան կանաչ լոլիկով