Կծու նախուտեստ. Ձմռան համար թթու դրած պղպեղ
Երկար ժամանակ է, որ այս բաղադրատոմսով ես պատրաստում եմ պղպեղը, որովհետև սիրահարվել եմ առաջին իսկ բանկայից: Նույնիսկ չեմ պատկերացնում, թե ինչպես էի ապրում առանց դրա)
Նախուտեստը մատուցում եմ մսի և կարտոֆիլի հետ: Ես ու ամուսինս կծուի երկրպագու ենք, ուստի այս բաղադրատոմսը մեր նախընտրածն է:
Չեմ կասկածում, որ ձմռան համար թթու դրած կծու պղպեղը ձեզ դուր կգա:
Կծու նախուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 1 կգ կծու պղպեղ (կարող եք վերցնել տարբեր գույների)
- ջուր 1,5 լ
- քացախ 9% 130 մլ
- աղ 60 գրամ
- սխտոր 12 պճեղ
- չաման 1,5 թեյի գդալ
Կծու նախուտեստ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Ստերիլիզացնել բանկաները:
- Կտրել պղպեղը շերտերով, կեղևազերծել և սխտորը մեջտեղից կիսել:
- Բանկաների տակ դրեք կտրած սխտոր, ապա պղպեղը սերտորեն դասավորեք բանկաների մեջ: Մի հեռացրեք սերմերը: Ավելի լավ է վերցնել տարբեր գույների պղպեղ, այդպես պահածոն շատ գեղեցիկ կլինի:
- Չամանը մանրացրեք հավանգի մեջ, որպեսզի այն դուրս տա բույրը:
- Ջուրը եռացրեք, ավելացրեք աղ, չաման և քացախ, կրկին եռացրեք և բանկաները լցրեք եռացող մարինադով:
- Ամուր փակել կափարիչները: Բանկաները փաթաթեք ծածկոցով և թող սառչի:
Ես չեմ ստերիլիզացնում այս պահածոն, բայց օրիգինալ բաղադրատոմսում ասվում է, որ 10-15 րոպեի ընթացքում ստերիլիզացնում են 750 մլ բանկան: Իսկ ես այս վիճակով էլ լավ եմ պահպանում իմ պահեստարանում:
Նման պղպեղը պատրաստ է արդեն 3 շաբաթ հետո, այն համեղ է և կծու:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Խառը թթու