Կկվի բույն. Աղցան տապակած սնկով և պանրով

ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կկվի բույն. Աղցան տապակած սնկով և պանրով, համեղ ու հագեցնող, գեղեցիկ նախուտեստ:

Սա շատ գեղեցիկ աղցան է հավի մսով և սնկով: Ըստ այս խոհարարական բաղադրատոմսի, իմ ընկերուհին է պատրաստում այս համեղ ուտեստը: Մենք միմյանց հետ հաճախ ենք բաղադրատոմսեր փոխանակում: Վերջերս նա ինձ փոխանցեց այս բաղադրատոմսը, որը կարելի է պատրաստել տոնական օրերին սեղանը զարդարելու համար:

Կկվի բույն. Աղցան տապակած սնկով և պանրով

 

Աղցան տապակած սնկով և պանրով. Բաղադրիչներ

Աղցանի համար

  • Հավի միս 200 գր
  • Խոզապուխտ 50 գր
  • Ձվի սպիտակուցներ 3 հատ
  • Շամպինյոններ 200 գր
  • Աղ ըստ համտեսի
  • Աղացած կծու պղպեղ ըստ համտեսի
  • Կարտոֆիլ 3 հատ
  • Մայոնեզ 4 ճաշի գդալ
  • Հազար 20 գր

Ձվերի համար

  • Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
  • Ձվի դեղնուց 3 հատ
  • Սամիթ 10 գր
  • Սխտոր 1 պճեղ
  • Կրեմ պանիր 100 գր

աղցան

աղցան

Աղցան տապակած սնկով և պանրով. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

  1. Նախ, հավը դնել եփվելու: Այդ ընթացքում լվանալ կարտոֆիլը, ապա կեղևահան անել և կտրատել այն բարակ շերտերով: Կարտոֆիլը լցնել բուսական յուղով տապակի մեջ, և այն տապակել բարձր կրակի վրա: Պետք է տապակել, առանց խառնելու, մինչև ոսկե դարչնագույն կեղև ստացվի: Դրանից հետո շրջել կարտոֆիլը և նույն ձևով տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը, մյուս կողմից: Դրանից հետո կարտոֆիլը կրակից հանել, աղ անել և սառեցնել:
  2. Հավի միսը ոսկրահան անել, կտրատել ոչ շատ մանր կտորներով, բաժանելով մանրաթելերի ուղղությամբ: Դրանից հետո խոզապուխտը կտրեք բարակ շերտերով, իսկ շամպինիոնները մանր կտորներով:
  3. Հիմա եկեք պատրաստենք թռչնի ձվերը: Կաթնաշոռով պատրաստված ձվերի սպիտակուցները բաժանվում են դեղնուցներից և դրանք քերել խոշոր քերիչով: Դեղնուցները, պանիրը քերել նույն խոշոր քերիչով: Կանաչիները պետք է լվանալ, չորացնել և նուրբ կտրատել: Այժմ մաքրել և ճզմել սխտորը:
  4. Գեղեցիկ ձվեր պատրաստելու համար ձվի դեղնուցը խառնել պանրի, կանաչիների, սխտորի հետ, մածուցիկության համար ավելացնել մի փոքր մայոնեզ և լավ խառնել: Այժմ հեշտ կլինի թռչնի ձվերը ձևավորել պանրի զանգվածից:
  5. Մի ամանի մեջ խառնել հավի միսը սնկով, խոզապուխտով և ձվի սպիտակուցներով: Այս ախորժելի զանգվածին ավելացնել մայոնեզը և լավ խառնել: Հարթ ափսեի հատակը ծածկելով լվացված և չորացրած հազարի տերևներով: Այնուհետև դրանց վրա լցնել ստացված զանգվածը բնի տեսքով՝ մեջտեղում փոքրիկ փոսիկով:
  6. Հետո զարդարել աղցանը տապակած կարտոֆիլով, որը հաջողությամբ նմանվում է թռչնի բնի: Դե, իսկ մեջտեղում առաջացած փոսիկի մեջ դնել պանրով ձվերը:

աղցան

Աղցանը տապակած սնկով և պանրով պատրաստ է: Վերջում զարդարել այս արվեստի գործը կանաչիներով:

Բարի ախորժակ:

Մեկ այլ հետաքրքիր աղցանի տարբերակ

Խնդրում ենք Գնահատեք