Կկվի բույն. Աղցան տապակած սնկով և պանրով, համեղ ու հագեցնող, գեղեցիկ նախուտեստ:
Սա շատ գեղեցիկ աղցան է հավի մսով և սնկով: Ըստ այս խոհարարական բաղադրատոմսի, իմ ընկերուհին է պատրաստում այս համեղ ուտեստը: Մենք միմյանց հետ հաճախ ենք բաղադրատոմսեր փոխանակում: Վերջերս նա ինձ փոխանցեց այս բաղադրատոմսը, որը կարելի է պատրաստել տոնական օրերին սեղանը զարդարելու համար:
Содержание
Աղցան տապակած սնկով և պանրով. Բաղադրիչներ
Աղցանի համար
- Հավի միս 200 գր
- Խոզապուխտ 50 գր
- Ձվի սպիտակուցներ 3 հատ
- Շամպինյոններ 200 գր
- Աղ ըստ համտեսի
- Աղացած կծու պղպեղ ըստ համտեսի
- Կարտոֆիլ 3 հատ
- Մայոնեզ 4 ճաշի գդալ
- Հազար 20 գր
Ձվերի համար
- Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
- Ձվի դեղնուց 3 հատ
- Սամիթ 10 գր
- Սխտոր 1 պճեղ
- Կրեմ պանիր 100 գր
Աղցան տապակած սնկով և պանրով. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
- Նախ, հավը դնել եփվելու: Այդ ընթացքում լվանալ կարտոֆիլը, ապա կեղևահան անել և կտրատել այն բարակ շերտերով: Կարտոֆիլը լցնել բուսական յուղով տապակի մեջ, և այն տապակել բարձր կրակի վրա: Պետք է տապակել, առանց խառնելու, մինչև ոսկե դարչնագույն կեղև ստացվի: Դրանից հետո շրջել կարտոֆիլը և նույն ձևով տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը, մյուս կողմից: Դրանից հետո կարտոֆիլը կրակից հանել, աղ անել և սառեցնել:
- Հավի միսը ոսկրահան անել, կտրատել ոչ շատ մանր կտորներով, բաժանելով մանրաթելերի ուղղությամբ: Դրանից հետո խոզապուխտը կտրեք բարակ շերտերով, իսկ շամպինիոնները մանր կտորներով:
- Հիմա եկեք պատրաստենք թռչնի ձվերը: Կաթնաշոռով պատրաստված ձվերի սպիտակուցները բաժանվում են դեղնուցներից և դրանք քերել խոշոր քերիչով: Դեղնուցները, պանիրը քերել նույն խոշոր քերիչով: Կանաչիները պետք է լվանալ, չորացնել և նուրբ կտրատել: Այժմ մաքրել և ճզմել սխտորը:
- Գեղեցիկ ձվեր պատրաստելու համար ձվի դեղնուցը խառնել պանրի, կանաչիների, սխտորի հետ, մածուցիկության համար ավելացնել մի փոքր մայոնեզ և լավ խառնել: Այժմ հեշտ կլինի թռչնի ձվերը ձևավորել պանրի զանգվածից:
- Մի ամանի մեջ խառնել հավի միսը սնկով, խոզապուխտով և ձվի սպիտակուցներով: Այս ախորժելի զանգվածին ավելացնել մայոնեզը և լավ խառնել: Հարթ ափսեի հատակը ծածկելով լվացված և չորացրած հազարի տերևներով: Այնուհետև դրանց վրա լցնել ստացված զանգվածը բնի տեսքով՝ մեջտեղում փոքրիկ փոսիկով:
- Հետո զարդարել աղցանը տապակած կարտոֆիլով, որը հաջողությամբ նմանվում է թռչնի բնի: Դե, իսկ մեջտեղում առաջացած փոսիկի մեջ դնել պանրով ձվերը:
Աղցանը տապակած սնկով և պանրով պատրաստ է: Վերջում զարդարել այս արվեստի գործը կանաչիներով:
Բարի ախորժակ:
Մեկ այլ հետաքրքիր աղցանի տարբերակ