Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում. Հյութեղ ու համեղ ախորժելի ուտեստ:
Կոլոլակները հայտնի են ողջ աշխարհում. Աղացած մսով գնդիկներից ուտեստներ տարբեր անվանումներով կան աշխարհի շատ ժողովուրդների խոհանոցներում, օրինակ, այն համարվում է Շվեդիայի հիմնական ազգային ուտեստներից մեկը:
Պատրաստենք համեղ ուտեստ հյութեղ սոուսով և հաճելի ընթրիք կազմակերպեք:
Содержание
Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում. Հիմնական բաղադրիչները
Կոլոլակներ
- 500 գրամ աղացած միս
- 100 գ խաշած բրինձ
- 1 ձու
- 100 գրամ սոխ
- աղ, պղպեղ
Սոուսի համար
- 350 գ թթվասեր (ոչ թթու)
- 2 թեյի գդալ տոմատի մածուկ (կամ 350 գրամ կետչուպ)
Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում պատրաստել մսագնդիկները: Խորը ամանի մեջ դնել աղացած միս, աղ, պղպեղ և ձու: Աղացած մսին ավելացնել խաշած բրինձ և նուրբ կտրատած սոխ: Դրանից հետո ամանի պարունակությունը մանրակրկիտ խառնել:
- Այժմ, արդյունքում ստացված զանգվածից անհրաժեշտ է փոքր գնդիկներ ձևավորել և դրանք դնել թխման ձևամանի մեջ: Որպեսզի միսը ձեռքերին չկպչի, անհրաժեշտ է ձեռքերը սառը ջրով թրջել:
- Պատրաստել լոլիկի և թթվասերի սոուսը: Սոուսը պատրաստելու համար լավ խառնել թթվասերը և տոմատի մածուկը: Որպեսզի սոուսը չլինի շատ թանձր, կարող եք դրան մի քիչ եռացրած ջուր ավելացնել: Տոմատի մածուկի բացակայության դեպքում այն կարելի է փոխարինել 350 գրամ կետչուպով: Կետչուպի դեպքում ջուր պետք չէ: Սոուսը պատրաստելուց հետո լցնել ձևամանը:
- Մենք պատրաստում ենք ուտեստը ջեռոցում, որը տաքացվել է 180 աստիճանով` 40-45 րոպե:
Պյուրե կարտոֆիլը կամ հնդկաձավարով շիլան սնկով և սոխով, կատարյալ են մատուցելու համար:
Հյութեղ ուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Կոլոլակով փլավ