Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում

Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում. Հյութեղ ու համեղ ախորժելի ուտեստ:

Կոլոլակները հայտնի են ողջ աշխարհում. Աղացած մսով գնդիկներից ուտեստներ տարբեր անվանումներով կան աշխարհի շատ ժողովուրդների խոհանոցներում, օրինակ, այն համարվում է Շվեդիայի հիմնական ազգային ուտեստներից մեկը:

Պատրաստենք համեղ ուտեստ հյութեղ սոուսով և հաճելի ընթրիք կազմակերպեք:

Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում

Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում. Հիմնական բաղադրիչները

Կոլոլակներ

  • 500 գրամ աղացած միս
  • 100 գ խաշած բրինձ
  • 1 ձու
  • 100 գրամ սոխ
  • աղ, պղպեղ

Սոուսի համար

  • 350 գ թթվասեր (ոչ թթու)
  • 2 թեյի գդալ տոմատի մածուկ (կամ 350 գրամ կետչուպ)

Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում

Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում Պատրաստման եղանակը

  1. Սկզբում պատրաստել մսագնդիկները: Խորը ամանի մեջ դնել աղացած միս, աղ, պղպեղ և ձու: Աղացած մսին ավելացնել խաշած բրինձ և նուրբ կտրատած սոխ: Դրանից հետո ամանի պարունակությունը մանրակրկիտ խառնել:
  2. Այժմ, արդյունքում ստացված զանգվածից անհրաժեշտ է փոքր գնդիկներ ձևավորել և դրանք դնել թխման ձևամանի մեջ: Որպեսզի միսը ձեռքերին չկպչի, անհրաժեշտ է ձեռքերը սառը ջրով թրջել:
  3. Պատրաստել լոլիկի և թթվասերի սոուսը: Սոուսը պատրաստելու համար լավ խառնել թթվասերը և տոմատի մածուկը: Որպեսզի սոուսը չլինի շատ թանձր, կարող եք դրան մի քիչ եռացրած ջուր ավելացնել: Տոմատի մածուկի բացակայության դեպքում այն ​​կարելի է փոխարինել 350 գրամ կետչուպով: Կետչուպի դեպքում ջուր պետք չէ: Սոուսը պատրաստելուց հետո լցնել ձևամանը:
  4. Մենք պատրաստում ենք ուտեստը ջեռոցում, որը տաքացվել է 180 աստիճանով` 40-45 րոպե:

Պյուրե կարտոֆիլը կամ հնդկաձավարով շիլան սնկով և սոխով, կատարյալ են մատուցելու համար:

Կոլոլակներ լոլիկի և թթվասերի սոուսում

Հյութեղ ուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Կոլոլակով փլավ

Խնդրում ենք Գնահատեք