Կովկասյան աջաբսանդալ. Պահածոյացրեք որքան հնարավոր է շատ

Կովկասյան աջաբսանդալ Պահածոներ

Կովկասյան աջաբսանդալ աղցանը կարելի է պատրաստել ինչպես անմիջապես մատուցման, այնպես էլ ձմռան համար։ Շատ փակեք, չեք փոշմանի:

Դասական աջաբսանդալը տարածված է Կովկասի բոլոր երկրներում։ Այն եփում են կրակի վրա, բայց տանը կարող եք պատրաստել թավայի մեջ կամ ջեռոցում։ Այս ուտեստի շատ տարբերակներ կան:

Ձմռանը սմբուկով այս խորտիկը պատրաստելու համար խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել կարմիր բուլղարական պղպեղ։ Եթե ​​չկա, վերցրեք դեղին, բայց ոչ մի դեպքում կանաչ: Հակառակ դեպքում, աղցանի համը բոլորովին այլ կլինի։

Կովկասյան աջաբսանդալ
Կովկասյան աջաբսանդալ. Բաղադրիչներ

_Սմբուկ 2 հատ

_Գազար 1 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ

_Լոլիկ 2 հատ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Չիլի պղպեղ 0,5 թեյի գդալ

_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ

Կովկասյան աջաբսանդալ
Կովկասյան աջաբսանդալ. Պատրաստման եղանակը

_Սմբուկը մանր կտրատել։ Ջեռոցի ամանի մեջ լցնել արևածաղկի ձեթը, դնել սմբուկը և խառնել։

_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 ° C և դնել սմբուկը:

_Այդ ընթացքում սոխը մանր կտրատել, ավելացնել սմբուկին, խառնել և փակել ջեռոցը։

_Գազարը կտրատել խորանարդներով, ավելացնել սմբուկին ու սոխին, խառնել ու թողնել թխելու։

_Կտրատել բուլղարական պղպեղը, կլպել և կտրատել լոլիկը։ Ավելացնել դրանք մնացած բանջարեղենին, խառնել, աղ, պղպեղ և համեմել կծու պղպեղով։

_Կրկին խառնել և եփել ևս 20 րոպե։

_Լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով։ Շրջել բանկաները, փաթաթել և թող ամբողջովին սառչի։

Կովկասյան աջաբսանդալ

Թեև սմբուկով և պղպեղով աղցանը բավականին կծու է երկու տեսակի պղպեղի շնորհիվ, կարող եք ավելի շատ սխտոր ավելացնել: Մանր կտրատել կամ ճզմել այն և եփման վերջում ավելացնել մնացած բանջարեղենին։

Այս կովկասյան նախուտեստը պետք է մատուցել սառը վիճակում։ Այն լավագույնս համադրվում է մսի և մակարոնեղենի հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Յուրահատուկ սմբուկով ուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք