Կովկասյան աջաբսանդալ աղցանը կարելի է պատրաստել ինչպես անմիջապես մատուցման, այնպես էլ ձմռան համար։ Շատ փակեք, չեք փոշմանի:
Դասական աջաբսանդալը տարածված է Կովկասի բոլոր երկրներում։ Այն եփում են կրակի վրա, բայց տանը կարող եք պատրաստել թավայի մեջ կամ ջեռոցում։ Այս ուտեստի շատ տարբերակներ կան:
Ձմռանը սմբուկով այս խորտիկը պատրաստելու համար խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել կարմիր բուլղարական պղպեղ։ Եթե չկա, վերցրեք դեղին, բայց ոչ մի դեպքում կանաչ: Հակառակ դեպքում, աղցանի համը բոլորովին այլ կլինի։
Կովկասյան աջաբսանդալ. Բաղադրիչներ
_Սմբուկ 2 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
_Լոլիկ 2 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Չիլի պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
Կովկասյան աջաբսանդալ. Պատրաստման եղանակը
_Սմբուկը մանր կտրատել։ Ջեռոցի ամանի մեջ լցնել արևածաղկի ձեթը, դնել սմբուկը և խառնել։
_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 ° C և դնել սմբուկը:
_Այդ ընթացքում սոխը մանր կտրատել, ավելացնել սմբուկին, խառնել և փակել ջեռոցը։
_Գազարը կտրատել խորանարդներով, ավելացնել սմբուկին ու սոխին, խառնել ու թողնել թխելու։
_Կտրատել բուլղարական պղպեղը, կլպել և կտրատել լոլիկը։ Ավելացնել դրանք մնացած բանջարեղենին, խառնել, աղ, պղպեղ և համեմել կծու պղպեղով։
_Կրկին խառնել և եփել ևս 20 րոպե։
_Լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով։ Շրջել բանկաները, փաթաթել և թող ամբողջովին սառչի։
Թեև սմբուկով և պղպեղով աղցանը բավականին կծու է երկու տեսակի պղպեղի շնորհիվ, կարող եք ավելի շատ սխտոր ավելացնել: Մանր կտրատել կամ ճզմել այն և եփման վերջում ավելացնել մնացած բանջարեղենին։
Այս կովկասյան նախուտեստը պետք է մատուցել սառը վիճակում։ Այն լավագույնս համադրվում է մսի և մակարոնեղենի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Յուրահատուկ սմբուկով ուտեստ