Դդմիկի օգտագործման ևս մեկ համեղ տարբերակ ենք այսօր առաջարկելու ձեզ՝ դա կորեական աղցանն է դդմիկով։ Ձեր հյուրերը անպայման կխնդրեն բաղադրատոմոսը աղցանը համտեսելիս։
Կորեական աղցան գազարով և դդմիկով․ Բաղադրատոմս
_Դդմիկ — 2 հատ
_Գազար — 2 հատ
_Քաղցր պղպեղ — 2 հատ
_Սխտոր — 2 պճեղ
_Խառը կանաչի
_Համեմունք հատուկ կորեական աղցանի համար — 1-1,5 թ․ գդ․
_Քացախ թույլ
Կորեական աղցան գազարով և դդմիկով․ Պատրաստման եղանակը
_Դդմիկներն ու գազարները անցկացնում ենք հատուկ կորեական աղցանի համար նախատեսված քերիչով։ Խորը տարայի մեջ ենք լցնում և աղ անում, որպեսզի ավելորդ ջուրը դուրս տա
_Պղպեղը երկար շերտերով կտրատում ենք
_Կանաչին նույնպես կտրատում ենք մանր երկար շերտերի
_Սխտորը ճզմում ենք
_Տաք թավայի մեջ ձիթայուղ ենք լցնում, վրան ավելացնում ենք կորեական աղցանի համեմունքը, աղ և պղպեղ
_Հետո հերթականությամբ աղցանի նախապատրաստած բաղադրիչները լցնում ենք թավայի մեջ և մոտ 2 րոպե տապակում
_Կրակի վրայից վերցնում ենք, վրան ավելացնում սխտորը, կանաչին և մի փոքր քացախ։
Աղցանը մատուցում ենք հնարավորինս գեղեցիկ և յուրօրինակ տարբերակով։
Բարի ախորժակ։