Մենք ձեզ ցույց կտանք, թե ինչպես պատրաստել համեղ կորեական աղցան տնական սոուսով:
Կան մեծ քանակությամբ աղցաններ, որոնք կարելի է պատրաստել առանց ավելորդ շշուկների։ Աղցանները մարդու լավ սննդակարգի կարևոր մասն են: Պատշաճ պատրաստման դեպքում այս ուտեստը կարող է ապահովել վիտամինների և հանքանյութերի մեծ պաշար: Այս դեպքում ստացվում է բավականին հագեցնող և առողջարար կերակուր։
Աղցանների համար պետք է նաև ճիշտ սոուս ընտրել։ Բանջարեղենի անընդհատ խառնումը մայոնեզի հետ կարող է ժխտել բանջարեղենի բոլոր օգտակար հատկությունները։
Կորեական աղցան. Բաղադրիչները
_ կորեական գազար — 150 գ
_ կիտրոնի հյութ — 1 թեյի գդալ
_ հավի ձու — 3 հատ
_ մանանեխ — 1 թեյի գդալ
_ հալած պանիր — 2 հատ
_ շաքարավազ — 1 թեյի գդալ
_ ծովախեցգետնի ձողիկներ — 200 գ
_ աղ — 1/2 թեյի գդալ
_ բուսական յուղ — 200 մլ
Կորեական աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Պինդ խաշել երկու ձու, հովացնել և մաքրել։
_ Ձվերն ու պանիրը մանր քերիչով մանրացնել։
_ Ծովախեցգետնի ձողիկները պետք է բաժանել մանրաթելերի և կտրել միջին չափ շերտերով:
_ Մեկ տարայի մեջ խառնել պանիրը, կորեական գազարը, ձուն և խեցգետնի մանրաթելերը։
_ Բուսական յուղը լցնել բլենդերի համար նախատեսված տարայի մեջ, կոտրել ձուն։ Ձեթի մեջ լցնել աղը, շաքարավազը, ավելացնել մանանեխը։
_ Հարել մթերքները ընկղմվող բլենդերով մինչև սպիտակի:
_ Աղցանի վրա լցնել ստացված մայոնեզը։
Այսպիսով, մենք ունենանք առողջարար և հագեցնող կորեական աղցան՝ պատրաստված ամենապարզ բաղադրիչներից։
Տնական մայոնեզ օգտագործելու դեպքում ուտեստը դառնում է ավելի դիետիկ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կորեական աղցան