Կորեական կաղամբ. Այսպիսի ասիական աղցաններն այնքան տարածված են որ այլևս զարմանալի չեն թվում մեր սեղաններին

Կորեական կաղամբ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Կորեական կաղամբ. Համեղ աղցան պատրաստելու եղանակը բացահայտեք մեզ հետ:

Սա իհարկե, ավանդական կորեական կիմչի չէ, բայց այս կաղամբով ուտեստը պատրաստելիս օգտագործվում է կորեական պատրաստման տեխնիկա: Այս ուտեստը կարելի է կաղամբով աղցան անվանել, սակայն դրա համեմունքները հիշեցնում են ասիական արմատների մասին:

Կծու և համեղ կաղամբը կատարյալ խորտիկ է, որը չի ձանձրացնում:

Կորեական կաղամբ

Կորեական կաղամբ. Բաղադրիչները

— կաղամբ 3 — 4 կգ

— գազար 2 հատ

— բուլղարական կարմիր պղպեղ 1 — 2 հատ

— սխտոր 2 գլուխ

— դափնու տերև 1 հատ ըստ ցանկության

— ջուր 1 լ

— աղ 3 ճաշի գդալ

— շաքարավազ 4 ճաշի գդալ

— քացախ 9% կամ խնձոր 1 բաժակ

— բուսական յուղ 1 բաժակ

— սև և կարմիր պղպեղ՝ 1-ական թեյի գդալ

Կորեական կաղամբ Կորեական կաղամբ

Կորեական կաղամբ. Պատրաստման եղանակը

_ Կաղամբը կտրատել, քերել գազարը խոշոր կամ կորեական գազարի համար քերիչով, քաղցր պղպեղը շերտերով կտրատում, սխտորն անցկացնել մամլիչով։

_ Ինչ վերաբերում է համեմունքներին, շաքարավազին և աղին, ապա համտեսեք և դրանք ավելացրեք ըստ ցանկության։

_ Կաղամբի կտորները լցնել խորը տարայի մեջ, խառնել գազարի ու պղպեղի հետ, ավելացնել սխտորը, ավելացնել բոլոր համեմունքները։

_ Մարինադի համար խառնել մեկ լիտր ջուր, աղ ու շաքար, դափնու տերև և բուսական յուղ։

_ Եռացնել և եփել 3 րոպե, այժմ լցնել քացախը և լավ խառնել մարինադը։

_ Տաք մարինադը լցնել կաղամբի վրա և խառնել զանգվածը։

_ Ափսե դնել կաղամբի վրա, վրան ծանրոց դնել: Երբ կաղամբը դառնա սենյակային ջերմաստիճանի, կարող եք դնել տարան սառնարանում առնվազն 12 ժամով։

Կորեական կաղամբ

Այնուհետև կարող եք կաղամբը տեղափոխել բանկայի մեջ, որպեսզի այն ավելի քիչ տեղ զբաղեցնի սառնարանում։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Աղցան ֆունչոզայով

Խնդրում ենք Գնահատեք