Կորեական կաղամբ. Համեղ աղցան պատրաստելու եղանակը բացահայտեք մեզ հետ:
Սա իհարկե, ավանդական կորեական կիմչի չէ, բայց այս կաղամբով ուտեստը պատրաստելիս օգտագործվում է կորեական պատրաստման տեխնիկա: Այս ուտեստը կարելի է կաղամբով աղցան անվանել, սակայն դրա համեմունքները հիշեցնում են ասիական արմատների մասին:
Կծու և համեղ կաղամբը կատարյալ խորտիկ է, որը չի ձանձրացնում:
Կորեական կաղամբ. Բաղադրիչները
— կաղամբ 3 — 4 կգ
— գազար 2 հատ
— բուլղարական կարմիր պղպեղ 1 — 2 հատ
— սխտոր 2 գլուխ
— դափնու տերև 1 հատ ըստ ցանկության
— ջուր 1 լ
— աղ 3 ճաշի գդալ
— շաքարավազ 4 ճաշի գդալ
— քացախ 9% կամ խնձոր 1 բաժակ
— բուսական յուղ 1 բաժակ
— սև և կարմիր պղպեղ՝ 1-ական թեյի գդալ
Կորեական կաղամբ. Պատրաստման եղանակը
_ Կաղամբը կտրատել, քերել գազարը խոշոր կամ կորեական գազարի համար քերիչով, քաղցր պղպեղը շերտերով կտրատում, սխտորն անցկացնել մամլիչով։
_ Ինչ վերաբերում է համեմունքներին, շաքարավազին և աղին, ապա համտեսեք և դրանք ավելացրեք ըստ ցանկության։
_ Կաղամբի կտորները լցնել խորը տարայի մեջ, խառնել գազարի ու պղպեղի հետ, ավելացնել սխտորը, ավելացնել բոլոր համեմունքները։
_ Մարինադի համար խառնել մեկ լիտր ջուր, աղ ու շաքար, դափնու տերև և բուսական յուղ։
_ Եռացնել և եփել 3 րոպե, այժմ լցնել քացախը և լավ խառնել մարինադը։
_ Տաք մարինադը լցնել կաղամբի վրա և խառնել զանգվածը։
_ Ափսե դնել կաղամբի վրա, վրան ծանրոց դնել: Երբ կաղամբը դառնա սենյակային ջերմաստիճանի, կարող եք դնել տարան սառնարանում առնվազն 12 ժամով։
Այնուհետև կարող եք կաղամբը տեղափոխել բանկայի մեջ, որպեսզի այն ավելի քիչ տեղ զբաղեցնի սառնարանում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աղցան ֆունչոզայով