Կորեական ճակնդեղ պատրաստելու եղանակը արևելյան երկրների համեղ հայտնագործությունն է, որը մենք նույնպես սիրեցինք:
Ճակնդեղը համարվում է շատերի սիրելի բանջարեղենը: Ճակնդեղի սիրահար էին հատկապես կորեացիները, որոնց մոտ միտք առաջացավ այն պատրաստել տիպիկ եղանակով՝ աղացնելով։ Կծու սոուսների և համեմունքների հետ միասին բանջարեղենը տալիս է հաճելի քաղցր երանգ:
Ճակնդեղը պահպանում է իր օգտակար հատկությունները։ Բանջարեղենն ընդունակ է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները և հագեցնել վիտամիններով և հանքանյութերով։ Բացի այդ, ճակնդեղն օգնում է դանդաղեցնել ծերացումը:
Եկեք պատրաստենք կորեական ոճով ճակնդեղով աղցան։
Կորեական ճակնդեղ. Բաղադրիչները
_ ճակնդեղ — 500 գ
_ բուսական յուղ — 60 մլ
_ սխտոր — 4 պճեղ
_ քնջութ — 1 ճաշի գդալ
_ կարմիր կծու պղպեղ — 1/4 թեյի գդալ
_ աղ — 1 թեյի գդալ
_ աղացած սև պղպեղ — 1/4 թեյի գդալ
_ համեմի սերմ — 1 թեյի գդալ
_ շաքարավազ — 2 թեյի գդալ
_ քացախ 9% — 2 ճաշի գդալ
Կորեական ճակնդեղ. Պատրաստման եղանակը
_ Ճակնդեղները պետք է մաքրել և մանր կտրատել կորեական քերիչով կամ մանր ատամներով քերիչով։
_ Քամել ամբողջ առանձնացված հյութը և ճակնդեղին ավելացնել քացախ և շաքար:
_ Թողնել մթերքը կես ժամ մարինացվի:
_ Այդ ընթացքում համեմի սերմը տրորել փշրել, խառնել սև և կծու պղպեղի հետ։
_ Սխտորի պճեղները հնարավորինս մանր կտրատել, տապակել բուսայուղով տապակի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_ Համեմունքների խառնուրդը լցնել սխտորի վրա, լավ խառնել։ Ստացված տապակած սխտորը լցնել մարինացված ճակնդեղի մեջ։
_ Աղցանի վրա շաղ տալ քնջութի սերմեր, խառնել և սպասել, որ բաղադրիչները համադրվեն սառնարանում 4 ժամ։
Ստացվում է սխտորով ճակնդեղի կծու աղցան:
Սա լավ փոխարինում է սովորական դարձած կորեական գազարին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր բաղադրիչով վինեգրետ