Կորեական ճակնդեղ. Պարզ նախուտեստը շատ օգտակար կլինի ու կգեղեցկացնի ձեր սեղանը

Կորեական ճակնդեղ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Կորեական ճակնդեղ պատրաստելու եղանակը արևելյան երկրների համեղ հայտնագործությունն է, որը մենք նույնպես սիրեցինք:

Ճակնդեղը համարվում է շատերի սիրելի բանջարեղենը: Ճակնդեղի սիրահար էին հատկապես կորեացիները, որոնց մոտ միտք առաջացավ այն պատրաստել տիպիկ եղանակով՝ աղացնելով։ Կծու սոուսների և համեմունքների հետ միասին բանջարեղենը տալիս է հաճելի քաղցր երանգ:

Ճակնդեղը պահպանում է իր օգտակար հատկությունները։ Բանջարեղենն ընդունակ է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները և հագեցնել վիտամիններով և հանքանյութերով։ Բացի այդ, ճակնդեղն օգնում է դանդաղեցնել ծերացումը:

Եկեք պատրաստենք կորեական ոճով ճակնդեղով աղցան։

Կորեական ճակնդեղ

Կորեական ճակնդեղ. Բաղադրիչները

_ ճակնդեղ — 500 գ

_ բուսական յուղ — 60 մլ

_ սխտոր — 4 պճեղ

_ քնջութ — 1 ճաշի գդալ

_ կարմիր կծու պղպեղ — 1/4 թեյի գդալ

_ աղ — 1 թեյի գդալ

_ աղացած սև պղպեղ — 1/4 թեյի գդալ

_ համեմի սերմ — 1 թեյի գդալ

_ շաքարավազ — 2 թեյի գդալ

_ քացախ 9% — 2 ճաշի գդալ

Կորեական ճակնդեղ

Կորեական ճակնդեղ. Պատրաստման եղանակը

_ Ճակնդեղները պետք է մաքրել և մանր կտրատել կորեական քերիչով կամ մանր ատամներով քերիչով։

_ Քամել ամբողջ առանձնացված հյութը և ճակնդեղին ավելացնել քացախ և շաքար:

_ Թողնել մթերքը կես ժամ մարինացվի:

_ Այդ ընթացքում համեմի սերմը տրորել փշրել, խառնել սև և կծու պղպեղի հետ։

_ Սխտորի պճեղները հնարավորինս մանր կտրատել, տապակել բուսայուղով տապակի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_ Համեմունքների խառնուրդը լցնել սխտորի վրա, լավ խառնել։ Ստացված տապակած սխտորը լցնել մարինացված ճակնդեղի մեջ։

_ Աղցանի վրա շաղ տալ քնջութի սերմեր, խառնել և սպասել, որ բաղադրիչները համադրվեն սառնարանում 4 ժամ։

Կորեական ճակնդեղ
Ստացվում է սխտորով ճակնդեղի կծու աղցան:
Սա լավ փոխարինում է սովորական դարձած կորեական գազարին:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Նոր բաղադրիչով վինեգրետ

Խնդրում ենք Գնահատեք