Կտրատած լոլիկի պահածո. Ժամանակն իզուր մի վատնեք և պատրաստեք բանկաներն ու կափարիչները:
Ամառվա հիմնական առավելություններից մեկը ցրտին պատշաճ պատրաստվելու հնարավորությունն է: Այս անգամ մենք ցույց կտանք, թե ինչպես պատրաստել կտրատած լոլիկը ձմռան համար:
Ինչ-որ մեկը սիրում է դասական պահածոյացված լոլիկն ամբողջությամբ պատրաստել: Ինչ-որ մեկը սիրում է թթու չերի լոլիկ, բայց մենք միշտ էլ փնտրում ենք այլընտրանքներ: Եվ կտրատած լոլիկը դրանցից միայն մեկն է:
Մեր բաղադրատոմսի չափաբաժինները նախատեսված են 1 լիտր բանկայի համար: Հետևաբար, մենք չենք նշում լոլիկի ճշգրիտ թիվը: Դա կախված է լինելու ընտրած լոլիկի չափից: Մնացած ամեն ինչը շատ պարզ է: Ժամանակն է եփել:
Կտրատած լոլիկի պահածո. Բաղադրիչները
- Լոլիկ ըստ ճաշակի
- Մաղադանոս 0,5 փունջ
- Շաքարավազ 6 ճաշի գդալ
- Աղ 50 գ
- Քացախ 3-4 ճաշի գդալ
- Ջուր 1 լ
- Դափնու տերև 2 հատ
Կտրատած լոլիկի պահածո. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել լոլիկը կտորներով կամ կիսով չափ: Պատրաստման համար կարելի է վերցնել ինչպես կարմիր, այնպես էլ դեղին պտուղները: Դրանք շարել մի լիտրանոց բանկայի մեջ, ավելացնել մաղադանոս:
- Մարինադի համար ջուրը խառնել շաքարավազի և աղի հետ: Ավելացնել դափնու տերև: Խառնուրդը հասցնել եռման վիճակի, ապա ավելացնել 9% քացախը:
- Կտրատած լոլիկով բանկայի մեջ լցնել եռացրած մարինադը: Ստերիլացնել 5-10 րոպե և ամուր փակել բանկաները:
- Ձմռան համար կտրատված լոլիկները պատրաստ են: Կափարիչները փակելուց հետո շրջել բանկաները, ծածկել վերմակով և թող սառչի սենյակային ջերմաստիճանում: Դրանից հետո կարելի է բանկաները շարել նկուղում կամ մեկ այլ զով վայր: Ցանկության դեպքում սոխ, սխտոր, կանաչիներ և տարբեր համեմունքներ կարելի է ավելացնել լոլիկին:
Կտրատած լոլիկի պահածոն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աղցան Ցեզար