Համեղ և հագեցնող աղցան մատուցելը յուրքանչյուր տանտիրուհու այսպես ասած սրբազան պարտքն է) Դրանք ներառված են յուրաքանչյուր մարդու սննդակարգում։
Թվում է, թե ցանկացած աղցան կարելի է ինքնուրույն հորինել ու պատրաստել։ Բայց միշտ չէ, որ մթերքները կարող են իդեալականորեն համադրվել միմյանց հետ:
Իզուր մթերքներ չվատնելու համար օգտագործեք պատրաստի բաղադրատոմսեր թեթև և հագեցնող աղցաններ պատրաստելու համար։
Հագեցնող աղցան. Բաղադրիչները
_ հավի կրծքամիս — 400 գ
_ մայոնեզ — 2 ճաշի գդալ
_ հավի ձու — 3 հատ
_ աղ — մի պտղունց
_ թթու վարունգ — 3 հատ
_ սխտոր — 1 պճեղ
_ պահածոյացված կարմիր լոբի — 400 գ
_ սամիթ — 1 փունջ
Հագեցնող աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Հավի կրծքամիսը եփել 50 րոպե, միսը պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ, անհրաժեշտ է նաև ձվերը եփել՝ պինդ խաշեք։
_ Կրծքամիսը մանր կտրատել, ձվերը մանր խորանարդիկներով կտրել։ Վարունգը նույն կերպ կտրատել խորանարդներով կամ կլոր օղակներով։
_ Սամիթը մանր կտրատել, քերիչով անցկացնել սխտորի պճեղը։ Բոլոր մանրացված բաղադրիչները խառնել ընդհանուր տարայի մեջ։
_ Լոբին ավելացնել ամանի մեջ, աղ անել աղցանն ու խառնել։
_ Որպես աղցանի սոուս, կարող եք օգտագործել և մայոնեզ, և թթվասերը՝ ըստ ճաշակի: Սոուսը ավելացնելուց հետո ամեն ինչ նորից խառնել։
Այսպիսով, կարճ ժամանակում ստացվում է հագեցնող ու սննդարար աղցան։
Այն հիանալի տեսք կունենա տոնական սեղանի վրա կամ սովորական ընթրիքի ժամանակ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան