Մեր առաջարկած բաղադրատոմսով հալած տնական պանիրը հենց այն բարձրորակ մթերքն է, որից չես կարող հրաժարվել։
Հալած տնական պանիր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթնաշոռ 500 գր
_Բարձրորակ կարագ 60 գր
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Սոդա 0,5 թեյի գդալ
_Ձու 1 հատ
_Սամիթ՝ ըստ ցանկության
Հալած տնական պանիր. Պատրաստման եղանակը
_Կաթնաշոռը բլենդերի օգնությամբ հարել մինչև հարթվի։
_Եթե չկա տնական կաթնաշոռ, ընտեք ամենայուղալին կամ պատրաստեք կաթնաշոռ խանութից գնված յուղալի կաթով:
_Կաթնաշոռը հալեցնելու համար ավելի արդյունավետ է չժանգոտվող սպասք վերցնել։
_Կաթնաշոռը լցնել կաթսայի մեջ և ավելացնել մնացած բաղադրիչները, բացի կարագից և սամիթից։
_Ամեն ինչ լավ խառնել։
_Կրակն իջեցնել նվազագույն չափի և անընդհատ խառնել զանգվածը։
_Մի քանի րոպե անց կաթնաշոռը սկսի հալվել՝ զանգվածը խառնելն ավելի հեշտ կլինի։
_Երբ զանգվածը մածուցիկ դառնա, ավելացնել կարագը և լավ խառնել, մինչև համասեռ լինի։
_Հասցնել եռման աստիճանի և անջատել կրակը։
_Այժմ կարելի է ավելացնել մանր կտրատած սամիթը, այլ կանաչիներ, կարելի է չորացրած կանաչիներ և համեմունքներ լցնել, բանջարեղենի կտորներ, սխտոր և ցանկացած հավելում ըստ ցանկության:
_Զանգվածը տեղափոխել տարայի մեջ, սառեցնել և դնել սառնարանը։
Պանրի պատրաստման գործընթացը տևում է ոչ ավելի, քան 10 րոպե, ամեն ինչ կախված է կաթնաշոռի ծավալից։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական մայոնեզ