Հաղարջի գինի. Հավաքույթների հաճելի ըմպելիք

Հաղարջի գինի ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Պատրաստենք հաղարջի գինի:

Մեր տարածքում ընդունված է հատապտուղներով խմիչքներ պատրաստել ինքնուրույն: Փաստն այն է, որ յուրաքանչյուր իրեն հարգող տնային տնտեսուհի նման բաղադրատոմսեր ունի: Հետևաբար, դասական գինին նույնիսկ ձեռքբերում չէ: Ելակի հարստացված ըմպելիքով հյուրերին զարմացնելը կամ տոնական սեղանին հաղարջի գինի դնելը բոլորովին այլ հարց է:

Խանութում հաղարջի գինին, նույնիսկ մոմով, չես գտնի: Նախ, վերջինս պատրաստվում է բացառապես 3 բնական բաղադրիչներից: Իսկ թե ինչու գինու համար հաղարջը չի կարող լվացվել և որքան ժամանակ է պահանջում խմիչքը հասունանալու համար, ես ձեզ կասեմ ստորև:

Հաղարջի գինի

Հաղարջի գինի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Հաղարջ 3 կգ

_Ջուր 5 լ

_Շաքար 2 կգ

Հաղարջի գինի

Հաղարջի գինի

Հաղարջի գինի. Պատրաստման եղանակը

_Առաջին քայլը հումքի պատրաստումն է: Պետք չէ լվանալ հաղարջը, հակառակ դեպքում կարող եք հեռացնել բնական խմորիչը, այսինքն գինին չի խմորվի:

_Պարզապես տեսակավորեք հատապտուղները, հեռացնելով փչացածները, ապա զգուշորեն տրորել հաղարջը ձեռքերով կամ գրտնակով:

_1.5 կգ շաքարավազ լուծեք ջրի մեջ և հեղուկը լցնել հաղարջի վրա: Խմորման համար ընտրեք ավելի մեծ տարա, քանի որ այն չպետք է լցվի երկու երրորդից ավելին:

_Երբ հաղարջի հյութը լցնում եք տարայի մեջ, դրա վզին ռետինե ձեռնոց դնել և տարան տաք տեղում թողնել (18-ից 25 աստիճան): Հաղարջը թողնել խմորվի 3 շաբաթ:

_Դրանից հետո ստուգեք ըմպելիքը, ավելացնել մնացած շաքարավազը, եթե այն շատ թթու եք համարում, և թողեք այն մնա ևս 3 շաբաթ:

_6 շաբաթ անց գինին պատրաստ կլինի, մնում է միայն այն խողովակի միջով լցնել բանկաների մեջ և պահել սառը մութ տեղում:

Այս քանակի բաղադրիչներից դուք կստանաք մոտ 7 լիտր համեղ ըմպելիք: Իրականում, այս գինին պատրաստվում է մեկ ժամում, բայց դրան պարզապես ժամանակ է պետք հասունանալու համար:

Հաղարջի գինի

Պատրաստի հաղարջի գինին շատ հարուստ է համով և հոտով: Այն լավ է համակցվում մսի և սնկերի հետ:

Գինին պատրաստ է:

Հաճելի համտեսում:

Տեսանյութ

Տնական լիմոնադ կամ կոկտեյլ

Խնդրում ենք Գնահատեք