Պատրաստենք հաղարջի գինի:
Մեր տարածքում ընդունված է հատապտուղներով խմիչքներ պատրաստել ինքնուրույն: Փաստն այն է, որ յուրաքանչյուր իրեն հարգող տնային տնտեսուհի նման բաղադրատոմսեր ունի: Հետևաբար, դասական գինին նույնիսկ ձեռքբերում չէ: Ելակի հարստացված ըմպելիքով հյուրերին զարմացնելը կամ տոնական սեղանին հաղարջի գինի դնելը բոլորովին այլ հարց է:
Խանութում հաղարջի գինին, նույնիսկ մոմով, չես գտնի: Նախ, վերջինս պատրաստվում է բացառապես 3 բնական բաղադրիչներից: Իսկ թե ինչու գինու համար հաղարջը չի կարող լվացվել և որքան ժամանակ է պահանջում խմիչքը հասունանալու համար, ես ձեզ կասեմ ստորև:
Հաղարջի գինի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հաղարջ 3 կգ
_Ջուր 5 լ
_Շաքար 2 կգ
Հաղարջի գինի. Պատրաստման եղանակը
_Առաջին քայլը հումքի պատրաստումն է: Պետք չէ լվանալ հաղարջը, հակառակ դեպքում կարող եք հեռացնել բնական խմորիչը, այսինքն գինին չի խմորվի:
_Պարզապես տեսակավորեք հատապտուղները, հեռացնելով փչացածները, ապա զգուշորեն տրորել հաղարջը ձեռքերով կամ գրտնակով:
_1.5 կգ շաքարավազ լուծեք ջրի մեջ և հեղուկը լցնել հաղարջի վրա: Խմորման համար ընտրեք ավելի մեծ տարա, քանի որ այն չպետք է լցվի երկու երրորդից ավելին:
_Երբ հաղարջի հյութը լցնում եք տարայի մեջ, դրա վզին ռետինե ձեռնոց դնել և տարան տաք տեղում թողնել (18-ից 25 աստիճան): Հաղարջը թողնել խմորվի 3 շաբաթ:
_Դրանից հետո ստուգեք ըմպելիքը, ավելացնել մնացած շաքարավազը, եթե այն շատ թթու եք համարում, և թողեք այն մնա ևս 3 շաբաթ:
_6 շաբաթ անց գինին պատրաստ կլինի, մնում է միայն այն խողովակի միջով լցնել բանկաների մեջ և պահել սառը մութ տեղում:
Այս քանակի բաղադրիչներից դուք կստանաք մոտ 7 լիտր համեղ ըմպելիք: Իրականում, այս գինին պատրաստվում է մեկ ժամում, բայց դրան պարզապես ժամանակ է պետք հասունանալու համար:
Պատրաստի հաղարջի գինին շատ հարուստ է համով և հոտով: Այն լավ է համակցվում մսի և սնկերի հետ:
Գինին պատրաստ է:
Հաճելի համտեսում:
Տեսանյութ
Տնական լիմոնադ կամ կոկտեյլ