Այսօր ձեզ կներկայացնենք թյունոս ձկան պահածոյով և Համեղ բողկով աղցան պատրաստելու պարզ եղանակը։
Բողկը հարուստ է բջջանյութով, B և PP վիտամիններով, կալիումով, կալցիումով և մագնեզիումով: Ուստի արժե ձեր սննդակարգում ներառել այն գոնե սեզոնին։
Այս սեզոնին չափազանց կարևոր է թարմ բանջարեղեն ուտելը։
Հեշտ է անընդհատ մրգեր և հատապտուղներ ուտել։ Սրանք քաղցր մրգեր են, որոնք թանկ են խանութներում։ Սակայն, միևնույն ժամանակ, շատերն անտեսում են ոչ քաղցր բանջարեղենները: Օրինակ՝ ոչ բոլորն են բողկ աճեցնում կամ ուտում։
Համեղ բողկով աղցան. Բաղադրությունը
_բողկ — 7 հատ
_աղացած սև պղպեղ — մի պտղունց
_կանաչ սոխ — 2 փետուր
_աղ — մի պտղունց
_վարունգ — 1 հատ
_խաշած ձու — 2 հատ
_թյունոս յուղի մեջ — 70 գ
Համեղ բողկով աղցան. Ինչպես պատրաստել
_Բողկը կտրատել օղակի քառորդ մասերով, վարունգը բարակ շերտերով։
_Կանաչ սոխը մանր կտրատել, մի ամանի մեջ խառնել բողկի և վարունգի հետ։
_Կտրել պինդ խաշած ձվերը մեջտեղից և կտրատել կիսաօղակներով, լցնել մնացած բաղադրիչներով աղցանամանի մեջ։
_Աղցանին ավելացնել ձկան պահածոն, աղ անել և ցանել սև պղպեղ։
_Մանրակրկիտ խառնել աղցանի բաղադրիչները։
Այս աղցանը սոուսի կարիք չունի, քանի որ պահածոյի մեջ բավարար բուսական յուղ է պարունակվում։ Աղացած սև պղպեղից բացի, աղցանին կարող եք ավելացնել ձեր սիրած համեմունքները։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թարմ աղցան ֆունչոզայով