Համեղ թթու լոլիկն այնքան արագ է ստացվում, որ այլևս չենք օգտագործում այլ բաղադրատոմսեր:
Սրանք ստացվում են ճիշտ այնպես, ինչպես եթե թթվեցրած լինեն տակառի այլ ոչ թե էմալապատ կաթսայի կամ մեծ տարայի մեջ:
Համեղ թթու լոլիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Պինդ լոլիկ 7 կգ
_Սխտոր 3 գլուխ
_Կանաչիներ (ծովաբողկի, հաղարջի և կեռասի տերևներ, սամիթի սերմ կամ հովանոց);
_Պղպեղի հատիկներ
_Կծու պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ 3 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Ջուր 1լ
Համեղ թթու լոլիկ. Պատրաստման եղանակը
_Լոլիկները պետք է պինդ սորտեր վերցնել:
_Լվանալ լոլիկներն ու կանաչիները։
_Կծու պղպեղը և սխտորը կտրատել շերտերով։
_Մեծ կաթսայի մեջ լցնել մի քիչ կանաչեղեն, պղպեղի հատիկներ, սխտոր և կծու պղպեղ:
_Վրան լցնել լոլիկները, կրկին կանաչի և սամիթի սերմեր լցնել կամ պարզապես հովանոցներ և լցնել լոլիկի երկրորդ մասը։
_Վերջում ծածկել կանաչիներով և անպայման վրան լցնել ծովաբողկի տերևները, որպեսզի բորբոս չհայտնվի։
_Ջրի մեջ լուծել աղը և շաքարը. բաղադրատոմսի քանակությունը տրվում է 1 լիտր ջրի համար, այնպես որ, եթե դուք ավել կամ պակաս չափով եք անում, քան բաղադրատոմսում է՝ ճիշտ հաշվարկեք բաղադրիչների քանակը:
_Լոլիկի վրա լցնել մարինադը, ծածկել կափարիչով։
_Մեկ շաբաթ անց հեռացնել փրփուրը և կարելի է ուտել լոլիկը:
Ստացվում է շատ համեղ, մարինացված խորտիկ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու