Հավի ապուր վերմիշելով. Շատ հագեցնող ու համեղ ապուր է, որ կհագեցնի ողջ ընտանիքին
Թեթև արգանակ, մի փոքր հավի միս, գազար, սոխ, կարտոֆիլ և մի քիչ վերմիշել՝ հիանալի համադրություն է, որը կվայելեն գրեթե բոլորը:
Այս ապուրը դուր կգա ինչպես մեծահասակներին, այնպես էլ երեխաներին: Լապշայի փոխարեն կարող եք օգտագործել այլ մակարոնեղեն:
Содержание
Հավի ապուր վերմիշելով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- ջուր 2 լ
- հավի կրծքամիս 500 գ
- կարտոֆիլ 250 գր
- վերմիշել 100 գր
- սոխ 120 գր
- գազար 100 գ
- աղ `ըստ ճաշակի
- աղացած սև պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի
Բաղադրիչների քանակը նշված է հավի ապուր վերմիշելով 3 լիտր կաթսայում պատրաստելու համար:
Հավի ապուր վերմիշելով. Պատրաստման եղանակը
- Հավը լվանալ և կտրել միջին չափի կտորներով, կաթսայի մեջ սառը ջուր լցնել ու հավը լցնել մեջը:
- Եռացնել, ապա իջեցնել կրակը գրեթե միջին մակարդակի և եփել մոտ 15 րոպե ՝ պարբերաբար մաքրելով փրփուրը: Եթե ցանկանում եք համեղ միս ստանալ, ապա եռացնելուն պես պետք է աղ անել, իսկ, եթե ուզում եք ստանալ գեղեցիկ թափանցիկ արգանակ, ապա եփելիս ընթացում է պետք աղ անել: Երբ ջուրը եռում է, խորհուրդ է տրվում չփակել կաթսան կափարիչով, որ արգանակը թափանցիկ կլինի:
- Մինչ հավը եփվում է, պատրաստեք բանջարեղենը ապուրի համար: Մաքրել կարտոֆիլն ու գազարը:
- Քերել գազար խոշոր քերիչով, կտրել սոխը կամայականորեն և լցնել տապակի մեջ նախապես տաքացրած արևածաղկի ձեթով ՝ միջին կրակով տապակելու համար: Մի փոքր աղ անել, տապակել երբեմն խառնելով:
- 5 րոպե անց սոխին ավելացնել գազար, որը գույն ու համ է հաղորդում միայն տապակած ժամանակ: Եվս 5 րոպե անց տապակը հանել կրակից:
- Կարտոֆիլը կտրել փոքր խորանարդներով և լավ լվանալ:
- Երբ հավը եփվի, արգանակից հանել մսի կտորները: Մի փոքր հովանալուց հետո կտրեք այն չափի կտորներով, որոնք կցանկանայիք տեսնել ապուրի մեջ:
- Կարտոֆիլն ավելացնել եռացող արգանակին:
- 3-4 րոպե անց ավելացնել սոխը, գազարը և հավի միսը:
- Վերջում ավելացնել վերմիշելը և խառնեք այնպես, որ չկպչեն իրար:
- Այժմ պետք է ապուրին աղ և պղպեղ անել:
Երբ ապուրն արդեն պատրաստ է, հանել այն կրակից, սպասել մի քանի րոպե և կարող եք ընտանիքին սեղանի մոտ կանչել ճաշի:
Հավի ապուրը վերմիշելով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր