Հավի ապուր վերմիշելով. Շատ հագեցնող ու համեղ ապուր է, որ կհագեցնի ողջ ընտանիքին

Հավի ապուր վերմիշելով ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Հավի ապուր վերմիշելով. Շատ հագեցնող ու համեղ ապուր է, որ կհագեցնի ողջ ընտանիքին

Թեթև արգանակ, մի փոքր հավի միս, գազար, սոխ, կարտոֆիլ և մի քիչ վերմիշել՝ հիանալի համադրություն է, որը կվայելեն գրեթե բոլորը:

Այս ապուրը դուր կգա ինչպես մեծահասակներին, այնպես էլ երեխաներին: Լապշայի փոխարեն կարող եք օգտագործել այլ մակարոնեղեն:

Հավի ապուր վերմիշելով

Հավի ապուր վերմիշելով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • ջուր 2 լ
  • հավի կրծքամիս 500 գ
  • կարտոֆիլ 250 գր
  • վերմիշել 100 գր
  • սոխ 120 գր
  • գազար 100 գ
  • աղ `ըստ ճաշակի
  • աղացած սև պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի

Բաղադրիչների քանակը նշված է հավի ապուր վերմիշելով 3 լիտր կաթսայում պատրաստելու համար:

Հավի ապուր վերմիշելով

Հավի ապուր վերմիշելով

Հավի ապուր վերմիշելով

Հավի ապուր վերմիշելով. Պատրաստման եղանակը

  1. Հավը լվանալ և կտրել միջին չափի կտորներով, կաթսայի մեջ սառը ջուր լցնել ու հավը լցնել մեջը:
  2. Եռացնել, ապա իջեցնել կրակը գրեթե միջին մակարդակի և եփել մոտ 15 րոպե ՝ պարբերաբար մաքրելով փրփուրը: Եթե ​​ցանկանում եք համեղ միս ստանալ, ապա եռացնելուն պես պետք է աղ անել, իսկ, եթե ուզում եք ստանալ գեղեցիկ թափանցիկ արգանակ, ապա եփելիս ընթացում է պետք աղ անել: Երբ ջուրը եռում է, խորհուրդ է տրվում չփակել կաթսան կափարիչով, որ արգանակը թափանցիկ կլինի:
  3. Մինչ հավը եփվում է, պատրաստեք բանջարեղենը ապուրի համար: Մաքրել կարտոֆիլն ու գազարը:
  4. Քերել գազար խոշոր քերիչով, կտրել սոխը կամայականորեն և լցնել տապակի մեջ նախապես տաքացրած արևածաղկի ձեթով ՝ միջին կրակով տապակելու համար: Մի փոքր աղ անել, տապակել երբեմն խառնելով:
  5. 5 րոպե անց սոխին ավելացնել գազար, որը գույն ու համ է հաղորդում միայն տապակած ժամանակ: Եվս 5 րոպե անց տապակը հանել կրակից:
  6. Կարտոֆիլը կտրել փոքր խորանարդներով և լավ լվանալ:
  7. Երբ հավը եփվի, արգանակից հանել մսի կտորները: Մի փոքր հովանալուց հետո կտրեք այն չափի կտորներով, որոնք կցանկանայիք տեսնել ապուրի մեջ:
  8. Կարտոֆիլն ավելացնել եռացող արգանակին:
  9. 3-4 րոպե անց ավելացնել սոխը, գազարը և հավի միսը:
  10. Վերջում ավելացնել վերմիշելը և խառնեք այնպես, որ չկպչեն իրար:
  11. Այժմ պետք է ապուրին աղ և պղպեղ անել:

Հավի ապուր վերմիշելով

Երբ ապուրն արդեն պատրաստ է, հանել այն կրակից, սպասել մի քանի րոպե և կարող եք ընտանիքին սեղանի մոտ կանչել ճաշի:

Հավի ապուրը վերմիշելով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Հավի մսով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք