Հավի բդիկներ շերտավոր խմորով. Նման նորաձև մատուցումը ռեստորանային է հիշեցնում: Եթե դուք գեղեցիկ դասավորեք նման տաք ուտեստը, ապա այն շատ շքեղ տեսք կունենա:
Հիմա դժվար է զարմացնել ընթերցողներին յուրօրինակ ուտեստով: Հատկապես, երբ խոսքը վերաբերում է հավին: Թվում է, թե ուրիշ ինչպե՞ս ներկայացնել այն, որպեսզի ուտեստը հետաքրքիր լինի և ցանկանան կրկնել տանը: Բայց կփորձենք: Այսօր ձեզ կասենք, թե ինչպես պատրաստել հավի բդիկները շերտավոր խմորի վրա:
Բաղադրատոմսը ձեզ ժամանակ և գումար կխնայի, բայց կօգնի անջնջելի տպավորություն թողնել հյուրերի վրա: Համոզված եմ, որ նրանք դեռ երկար կքննարկեն այս բաղադրատոմսը: Բայց անկախ ամենից, իրականում խմորով հավը ստացվում է հյութեղ և խենթորեն համեղ:
Հավի բդիկներ շերտավոր խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի ազդր 6 հատ
_Մածուն 150-200 մլ
_Աղացած կարմիր պղպեղ 1 թեյի գդալ
_Սխտորի փոշի 0.5 թեյի գդալ
_Չաման 0,3 թեյի գդալ
_Եգիպտացորենի ալյուր 4-5 ճաշի գդալ
_Խմորիչով շերտավոր խմոր 250 գ
_Ձու 1 հատ
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Հավի բդիկներ շերտավոր խմորով. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ հավի բդիկները և կտրել ոսկորը դանակով: Դա անելու համար մաշկը կտրել շրջանագծով և կտրել վերին աճառը:
_Մի ամանի մեջ խառնել բոլոր համեմունքները, ավելացնել աղը, մածունը և լավ խառնել:
_Միսը դնել մարինադի մեջ, ձեռքերով խառնեք այնպես, որ սոուսն ամբողջությամբ ծածկի բդիկները և դնել սառնարանում 1 ժամով:
_Միսը թաթախել եգիպտացորենի ալյուրի մեջ և տապակել թավայի մեջ բուսական յուղով, երկու կողմերից, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Խմորը կտրել 6 մասի: Շարել դրանք ջեռոցի տապակի վրա և յուրաքանչյուրի կենտրոնում ուղղահայաց տեղադրել մեկ բդիկ:
_Ոսկորները փաթաթել փայլաթիթեղով, իսկ խմորին քսել հարած ձու:
_Թխել 20 րոպե 160 աստիճան տաքացած ջեռոցում:
Արդյունքում շատ ախորժելի հավի ազդրեր ստացանք շերտավոր խմորով ափսեի վրա: Տնական կերակուրի համար դուք կարող եք պարզեցնել ամեն ինչ և պարզապես թխել հավի ազդրերը վառարանում չորահացով թաթախելով:
Հավի բդիկները շերտավոր խմորով պատրաստ են: Պատրաստեք այն ինքներդ և կիսվեք ձեր ընկերների հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ջեռեփուկ