Հավի թևիկներով ապուր. Հագեցնող, թեթև ուտելիքը շատ հարմար է ճաշի ժամին

Հավի թևիկներով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Գոյություն ունի հավի թևիկներով ապուր պատրաստելու միջոց, որը չի զիջի ոչ մի հարուստ համով ապուրի:

Այս բաղադրատոմսում կա ոչ թե մեկ, այլ երկու գաղտնիք, թե ինչպես հասնել դրան: Փորձառու խոհարարներն արդեն կռահել են, որ ամբողջ իմաստը գրագետ եփած սոխեռածի մեջ է: Եվ մակարոնի, որը թանձրացնում է այն:

Հավի թևիկներով ապուր

Հավի թևիկներով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Հավի թև 400-500 գ

_Կարտոֆիլ 3 հատ

_Վերմիշել 3 ճաշի գդալ

_Գազար 1 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Կարագ 20 գ

_Մաղադանոս` ըստ ճաշակի

_Սամիթ` ըստ ճաշակի

_Դափնու տերև 2 հատ

_Սև պղպեղ (աղացած) 1 պտղունց

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի

_Ձու 1 հատ

_Ջուր 3 լ

Հավի թևիկներով ապուր

Հավի թևիկներով ապուր

Հավի թևիկներով ապուր. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ դրանք և կտրել ծայրերը խոհանոցային մկրատով կամ դանակով: Ցանկության դեպքում դրանք հարմարության համար կարելի է բաժանել կտորների:

_Մաքրել գազարը և կտրատել (ոչ շատ բարակ), սոխը մանր կտրատել և բանջարեղենը տապակել բուսական յուղի մեջ՝ մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:

_Ջուրը թույլ կրակի վրա դնել:  Տապակել թևերը կարագով՝ մինչև կարմրելը:

_Որքան շատ տապակեք դրանք, այնքան ավելի գեղեցիկ կլինի արգանակի գույնը և այնքան հարուստ կլինի համը:

_Ավելացնել թևերը և սոխեռածը եռացող ջրի մեջ: Այնուհետև լցնել վերմիշելը:

_Երբ ապուրը կրկին եռա, համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել կանաչիներ, դափնու տերև և հարած մեկ ձու: Ձուն արգանակն ավելի պարզ կդարձնի:

Հավի թևիկներով ապուր

Հավի թևիկներով ապուր

Դուք միշտ կարող եք այս ուտեստը դարձնել դիետիկ՝ բացառելով մակարոնեղենը և տապակելը: Բայց հիշեք, որ այդ ժամանակ դուք չեք ստանա այդպիսի հարուստ գույն և բույր:

Այս բաղադրատոմսի փոքրիկ հնարքները կարող են մեծ հաջողությամբ օգտագործվել այլ ապուրներ պատրաստելու համար: Դրանք ավելի համեղ կլինեն:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք