Կարող եք նման համեղ Հավի մսով քաբաբ պատրաստել։ Այս եղանակով քաբաբը թավայի մեջ, նույնիսկ ավելի համեղ է, քան գրիլի վրա: Բացի այդ, միսը չի այրվի, չի չորանա և «ռետինի նման» չի լինի։
Խորհուրդ ենք տալիս ուտեստը մատուցել բուսական սոուսով։ Դա անելու համար տապակել սոխը, բուլղարական պղպեղը, սխտորն ու լոլիկը, աղը և համեմել կծու համեմունքներով՝ ըստ ճաշակի: Ավելացնել տոմատի մածուկ և ջուր, եփել բաղադրիչները 20 րոպե, վերջում ավելացնել մի քիչ քացախ։ Դրանից հետո բանջարեղենը բլենդերով հարել և մատուցել քաբաբի հետ։
Հավի մսով քաբաբ. Բաղադրիչներ
_Հավի միս 1 կգ
_Սոխ 180 գ
_Բուլղարական պղպեղ 60 գ
_Մաղադանոս 20 գ
_Սխտոր 20 գ
_Չորահացի փշրանքներ 25 գ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Պապրիկա 1 թեյի գդալ
_Չաման 1 թեյի գդալ
_Կծու պղպեղի փաթիլներ 1 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Հավի մսով քաբաբ. Պատրաստման եղանակը
_Մանր կտրատած սոխը, սխտորը, մաղադանոսը և բուլղարական պղպեղը խառնել աղացած հավի մսին։
_Ավելացնել չորահացի փշրանքները, աղ և համեմունքներ: Բաղադրիչները լավ խառնել։
_Ձեռքերը թրջել ջրով և ձևավորել փոքրիկ կոտլետներ։
_Յուրաքանչյուրի կենտրոնում անցք բացել հաստ փայտե շամփուրով:
_Ձևավորված քաբաբները 30 րոպեով դնել սառնարանում։
_Տապակի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը և տապակել քաբաբը բոլոր կողմերից։
Իհարկե, քաբաբները կարելի է պատրաստել ցանկացած տեսակի աղացած մսից։
Պարզապես պատկերացրեք, որ ընդամենը մեկ կիլոգրամ մսից դուք կստանաք հավի բուրավետ և հյութալի քաբաբների մի ամբողջ կույտ:
Մսով ուտեստը մատուցեք բրնձի, կարտոֆիլի, թխած կամ թարմ բանջարեղենի կողմնակի ճաշատեսակի հետ:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Խորոված Հավի կրծքամսով