Երբ ցանկանում եք տպավորել ձեր հյուրերին, կարող եք Հավի մսով և բանանով աղցան պատրաստել՝ նոր և յուրահատուկ համով: Այդ իմաստով մեր բաղադրատոմսը կարող է լինել լավ տարբերակ տոնական ընթրիքի համար:
Առաջին հայացքից կարող է թվալ, որ նման բաղադրիչները հնարավոր չէ համատեղել: Այնուամենայնիվ, մսից և մրգերից պատրաստվող ուտեստները վաղուց և վստահորեն հաստատվել են մեր սովորական ընտրացանկում: Այսպիսով, մի կողմ թողեք բոլոր կասկածները և եկեք միասին պատրաստենք:
Հավի մսով և բանանով աղցան. Բաղադրությունը
_Հավի կրծքամիս 2 հատ
_Ձու 4 հատ
_Բանան 2 հատ
_Սոխ 2 հատ
_Կիտրոն 1 հատ
_Կոշտ պանիր 100 գ
_Մայոնեզ 100 գ
_Ընկույզ 0,5 բաժակ
Հավի մսով և բանանով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Նախ, խաշել հավի կրծքամիսը, ձվերը և թող սառչեն: Կտրել միսը շերտերով: Ավելի լավ է պատրաստել կտորները ոչ շատ բարակ, քանի որ աղցանի անհրաժեշտ կառուցվածքը չի ստացվի:
_Կճպել և լԼվանալ և սոխը, մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղով, մինչև որ ստացվի թեթև ոսկե երանգ:
_Պատրաստելուց հետո անպայման հեռացնել ավելացած յուղը: Ձվերը մաքրել, և սպիտակուցներն ու դեղնուցները քերել առանձին առանձին:
_Կտրատել բանանը մանր շերտերով և վրան առատորեն ցանել կիտրոնի հյութ, որպեսզի շուտ չմգանան:
_Կոշտ պանիրը քերել խոշոր քերիչով, անմիջապես պատրաստումից առաջ:
_Այժմ լցնել աղցանը շերտերով, որոնցից յուրաքանչյուրը պետք է պատել մայոնեզով: Շարքերի հերթականությունը հետևյալն է` սոխ, հավի միս, քերած սպիտակուցներ, բանանի կտորներ, քերած պանիր, քերած դեղնուց:
_Վերևում շաղ տալ քերած ընկույզ, որը պետք է նախապես հավանգով մանրացնել:
_Աղցանն ավելի հյութալի և համեղ դարձնելու համար թող մի քանի ժամ մնա սառնարանում և ներծծվի:
Զարդարեք աղցանն ըստ ցանկության: Դրա համար կարող եք օգտագործել, օրինակ, կանաչի, ամբողջական ընկույզներ կամ չերի լոլիկ: Հուսով ենք, որ դուք կվայելեք այս անսովոր հավի աղցանի բաղադրատոմսը:
Հավի մսով և բանանով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի Մսով և Սմբուկով Շքեղ, Աննկարագրելի Համեղ Աղցան