Այսօր պատրաստելու ենք Հավի մսով և սմբուկով շքեղ, աննկարագրելի համեղ Աղցան։ Այս տոնական տեսքով շքեղ աղցանը այնքան համեղ է, որ սեղանից առաջինը հենց ինքն է վերջանում։ Հնարավոր է շատերին ծանոթ լինի, բայց մեր բաղադրատոմսում, ինչպես միշտ, մի նոր և հետաքրքիր լուծում հաստատ կգտնեք։
Содержание
Հավի Մսով և Սմբուկով Աղցան Բաղադրատոմսը
- Հավի կրծքամիս — 450 գր․
- Սմբուկ — 3 հատ
- Գազար — 1 հատ
- Սխտոր — 1 ատամ
- Ընկույզ — 50 գր․
- Թթվասեր կամ մայոնեզ — 100 գր․
- Կանաչի փոքրիկ փունջ՝ ցանկալի է սամիթ
- Նուռ զարդարման համար
Հավի Մսով և Սմբուկով Աղցան Պատրաստման հաջորդականությունը
- Հավի կրծքամիսը լավ խաշում ենք և թել-թել անում, որպես խորհուրդ նշեմ, որ օգտագործեք հավը առանց կաշվի՝ լրացուցիչ հորմոններից և վտանգավոր նյութեր ընդունելուց խուսափելու համար, քանի-որ հենց կաշվի տակ են ամենամեծ թվով հավաքվում վնասակար նյութերը
- Մասնատված հավի միսը դնում ենք կողքի և վերցնում սմբուկները, հեռացնում ենք պոչերը և սկսում ենք կտրատել շեղակի մանր ձողերի վերածելով, ահա այսպես
- Կտրատելուց հետո պետք է լցնենք մաղի մեջ սմբոիւկները և վրան աղ ցանենք, որպեսզի դառը հյութը դուրս տա, այսպես մոտ 20 րոպե կդնենք կողքի
- Գազօջախի վրա թավայի մեջ ձիթայուղ ենք լցնում, տաքանալուց հետո ավելացնում ենք արդեն ջարքամված և դառնությունը դուրս տված սմբուկը և սկսում ենք տապակել
- Ի դեպ եթե սմբուկը առանց աղ անելու տապակեք, ապա ձեթ ավելի քիչ քքաշի, ավելի արագ ոսկեգույն կեղև կկապի և տարածքը ավելի քիչ կկեղտոտի, սեզոնի սկզբում թարմ սմբուկները նախապես աղ անելու կարիք չունեն
- Տապակելուց հետո խոհանոցային անձեռոցիկի վրա ենք լցնում տապակված սմբուկը, որպեսզի ավելորդ ձիթայուղը դուրս տա
- Այժմ պետք է մշակենք գազարը, քերիչով անցկացնելու հետո հարկավոր է աղով տրորել մի փոքր, որպեսզի փափկի գազարը, քանի-որ այն ջերմամշակման չենք ենթարկելու
- Գազարը տրորելուց հետո ավելացնում ենք հավի կրծքամսին
- Նրան հաջորդում է տապակված արդեն սառած սմբուկը
- Աղ և սև պղպեղ ենք անում
- Մեկ ատամ սխտորը ճզմում ենք աղցանամանի մեջ
- Մեկ բուռ ընկույզը ոչ շատ մանր հենց ձեռքով կտրատում ենք և ավելացնում աղցանին
- Մայոնեզ կամ թթվասեր ենք լցնում, ես լցնում եմ երկուսից էլ, քանի-որ այդ կերպ ստացվում է և համեղ, և օգտակար միաժամանակ
- Մի լավ խառնում ենք և անցնում զարդարման և մատուցման գեղեցիկ հատվածին
- Պաղպաղակի համար նախատեսված այս գործիքը հիանալաի միջոց է աղցանների յուրահատուկ մատուցման համար
- Մատուցման ափսեի մեջ նռան հատիկներ ենք շաղ տալիս և այս սարքով երեք կոլոլակ դնում ափսեի մեջ, մեկի վրա սև քունջութ ենք շաղ տալիս, մյուսի վրա նուռ կամ ընկույզ՝ զարդարման համար։
Հավի մսով և սմբուկով աղցանի Տեսանյութ
Դե ինչ, բարի ախորժակ։