Հավի քարաջիկով ապուր. Դյուրամարս ուտեստ
Հանգստյան օրերին կամ հյուր գնալիս հաճախ ենք ուտում ծանր յուղոտ սնունդ: Ահա թե ինչու, տուն վերադառնալիս, առաջին հերթին նապընտրում եմ պատրաստել թեթև և պարզ որևէ ուտելիք: Սովորաբար, այս դեպքում, իմ ընտանիքը նախընտրում է թեթև ապուրները:
Վերջերս ծանոթացա այս թեթև և համեղ ապուրի բաղադրատոմսի հետ: Այն պատրաստվում է շատ պարզ և ստացվում է բավականին թանձր ու հագեցնող: Ավելացրեք մի գդալ թթվասեր, և մենք համոզված ենք, որ առաջին համտեսումից հետո ուտեստը ձեզ կգերի:
Содержание
Հավի քարաջիկով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի քարաջիկ 250 գ
- Կարտոֆիլ 700 գ
- Սպիտակ կաղամբ 300 գ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Մաղադանոս 1 փունջ
- Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Հավի քարաջիկով ապուր. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել և եփել հավի քարաջիկները մինչև փափկեն, ապա քամել և թողնել, որ սառչի:
- Կարտոֆիլը լավ լվանալ, մաքրել կեղևը, կտրել շերտերով և լցնել աղ արած ջրով կաթսայի մեջ:
- Թողնել այն եռա, փրփուրը հանել և թույլ կրակի վրա եփել:
- Սոխը մաքրել կտրատել խորանարդներով, գազարը կիսալուսնաձև, իսկ կաղամբը բարակ շերտերով:
- Խառնել դրանք իրար և թեթևակի տապակել արևածաղկի ձեթով, ապա ավելացնել կարտոֆիլին:
- Սառեցված քարաջիկը կտրել փոքր կտորների և լցնել բանջարեղենի վրա: Դրանից հետո պղպեղը կտրել բարակ շերտերով, կտրել կանաչիները և ավելացնել ապուրին:
- Ճաշատեսակը եռացնել և եփել ևս 5-10 րոպե:
- Պատրաստի ապուրը մի քանի ժամ թողնել փակ կափարիչի տակ, դա թույլ կտա նրան առավելագույնս կլանել բոլոր բաղադրիչների համերը և դարձնել այն ավելի թանձր:
Մատուցել տաք վիճակում թարմ բլիթներով, կամ տաքացված հացով:
Հավի քարաջիկով ապուրը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր