Հավով աղցան ընկույզով. Հաճելի երեկոյի գրավական
Ընտանեկան տոնական սեղանին ես փորձում եմ մատուցել հավով աղցան: Այս միսն այնքան էլ ծանր չէ, իսկ սովորաբար շատ յուղոտ և հագեցնող ուտեստներ են մատուցվում: Անցյալ Ամանորին ես փորձեցի առաջին անգամ հավով ու ընկույզով աղցան պատրաստել: Այնքան համեղ ստացվեց, որ նույնիսկ սկեսուրս խնդրեց բաղադրատոմսը:
Գիտեմ, որ շատերն են խուսափում մայոնեզով աղցաններից: Նման կարծրատիպից ես ձգտում եմ հեռու մնալ, դա արդեն սխալ ու հին տեսակետ է: Ես նույնպես սկզբում թերահավատ էի, բայց հետո փորձեցի ինքս մայոնեզ պատրաստել: այդ տարբերակով մայոնեզը ոչ միայն յուղոտ չէ, այլև շատ համեղ է: Խորհուրդ ենք տալիս:
Հավով աղցան ընկույզով. Բաղադրությունը
- Բազուկ 3 հատ
- գազար 2 հատ
- կոշտ պանիր 100 գ
- ընկույզ 50 գ
- հավի ֆիլե 200 գ
- սալորաչիր 30 գ
- սխտոր 3 պճեղ
- մայոնեզ 100 գ
Հավով աղցան ընկույզով. Պատրաստման եղանակը
- Սկսենք պատրաստել բաղադրիչները: Առաջին հերթին խաշել գազարն ու ճակնդեղը, թող սառչեն ու մաքրել կեղևից: Հավի կրծքամիսը խաշել առանձին: Լվանալ սալորաչիրը, եռացրած ջուր լցնել դրա վրա, չորացնել և կտրել փոքր կտորներով:
- Ճակնդեղը խոշոր քերիչով անցկացնել և կեսը լցնել ափսեի վրա: Ճզմել սխտորը մամլիչով և խառնել այն մայոնեզի հետ: Ճակնդեղի շերտի վրա քսել այդ խառնուրդը:
- Հավի կրծքամիսը կտրել փոքր շերտերով, ավելացնել սխտորով և մանրացված ընկույզով խառնած մայոնեզը: Տարածեք այս խառնուրդը երկրորդ շերտով:
- Գազարն ու կոշտ պանիրը քերել խոշոր քերիչով, խառնել և հաջորդ շերտը լցնել աղցանի վրա:
- Քսել մայոնեզով և սխտորով խառնուրդը: Մի փոքր գդալով սեղմեք շերտերը, որպեսզի այն թաթախվի սոուսի մեջ:
- Մնացած ճակնդեղը լցնել վերևի շերտով՝ ամբողջ աղցանը ծածկելու համար: Ձևավորել նախուտեստը մնացած սոուսով և ընկույզով:
Այս աղցանի համար բանջարեղենը խաշելու փոխարեն կարող եք ջեռոցում թխել: Ճակնդեղի և գազարի համն ավելի հարուստ կլինի, և վիտամինները չեն անցնի ջրի մեջ: Այս դեպքում, սակայն, կա միայն մեկ թերություն. Բանջարեղենը շատ երկար ժամանակում է թխվում: Այնպես, որ լավ կլինի, դա անել նախապես:
Հավով աղցանն ընկույզով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ.
Հավի մսով և սմբուկով աղցան