Հավով ապուր. Ճաշին մատուցվող, թեթև, յուրատեսակ համով ուտելիք

Հավով ապուր  ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Հավով ապուր. Ճաշին մատուցվող, թեթև, յուրատեսակ համով ուտելիք

Համեղ ու հարուստ հավի ապուր: Այս ապուրը հիանալի է եփել տնական արիշտայով, բայց եթե դրա համար ժամանակ չկա, ապա սովորական վերմիշելն էլ է հարմար:

Հավով ապուր 

Հավով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Սոխ 1 հատ

_Գազար1 հատ

_Աղ և պղպեղ

_Համեմունքներ և դափնու տերևներ

_Հավի միս ցանկացած քանակությամբ

_Վերմիշել

_Կարտոֆիլ

_Ջուր

Հավով ապուր 

Հավով ապուր. Պատրաստման եղանակը

_Միսը դնել ջրի մեջ, եփել, հեռացնել փրփուրը և ավելացնել աղ, համեմունքներ, դափնու տերևներ, սոխի խորանարդիկներ և քերած գազար: Եփել արգանակը մինչև պատրաստ լինելը:

_Կարտոֆիլը կտրել խորանարդներով և լցնել ապուրի մեջ, եփել մինչև փափկի:

_Վերցնել ցանկացած վերմիշել ձեր ճաշակով: Իմ ընտանիքը սիրում է մանր վերմիշելով ապուրներ:

_Տապակել վերմիշելը չոր տապակի մեջ, անընդհատ խառնելով՝ մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:

_Ապա տարածել հարթ ափսեի վրա, որպեսզի սառչի, իսկ հետո պարզապես ավելացնել ապուրին:

_Լավ խառնել և եփել մինչև փափկելը:

_Վերջում՝ փորձել աղի համը և ավելացնել կանաչիներն ու մատուցել:

Հավով ապուր 

Մատուցեք այս ապուրը չորահացերով և սխտորով բլիթներով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք