Հավով ապուր. Ճաշին մատուցվող, թեթև, յուրատեսակ համով ուտելիք
Համեղ ու հարուստ հավի ապուր: Այս ապուրը հիանալի է եփել տնական արիշտայով, բայց եթե դրա համար ժամանակ չկա, ապա սովորական վերմիշելն էլ է հարմար:
Հավով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սոխ 1 հատ
_Գազար1 հատ
_Աղ և պղպեղ
_Համեմունքներ և դափնու տերևներ
_Հավի միս ցանկացած քանակությամբ
_Վերմիշել
_Կարտոֆիլ
_Ջուր
Հավով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Միսը դնել ջրի մեջ, եփել, հեռացնել փրփուրը և ավելացնել աղ, համեմունքներ, դափնու տերևներ, սոխի խորանարդիկներ և քերած գազար: Եփել արգանակը մինչև պատրաստ լինելը:
_Կարտոֆիլը կտրել խորանարդներով և լցնել ապուրի մեջ, եփել մինչև փափկի:
_Վերցնել ցանկացած վերմիշել ձեր ճաշակով: Իմ ընտանիքը սիրում է մանր վերմիշելով ապուրներ:
_Տապակել վերմիշելը չոր տապակի մեջ, անընդհատ խառնելով՝ մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:
_Ապա տարածել հարթ ափսեի վրա, որպեսզի սառչի, իսկ հետո պարզապես ավելացնել ապուրին:
_Լավ խառնել և եփել մինչև փափկելը:
_Վերջում՝ փորձել աղի համը և ավելացնել կանաչիներն ու մատուցել:
Մատուցեք այս ապուրը չորահացերով և սխտորով բլիթներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր