Հավով բորշչ. Դյուրամարս, թեթև ապուր
Ամուսնուս տատն ինձ պատմեց, թե ինչպես պետք է պատրաստել համեղ բորշչ: Բնականաբար, նա ապուրը պատրաստում է առանց որևէ կանոնների և ստանդարտների, սա ոչ դասական բորշչ է, բայց արդյունքում ստացվում է հենց այն համը, որը դուր է գալիս ամուսնուս։
Այնպես որ, փորձեք այս բաղադրատոսը և զարմացրեք հյուրերին սովորական ապուրի նորովի մատուցմամբ: Ես սովորաբար խոզի մսով բորշչ եմ եփում, բայց դա բոլորովին այլ պատմություն է: Այսօր ես ձեզ կներկայացնեմ բանջարեղենային ապուրի մեր ընտանեկան բաղադրատոմսը:
Հավով բորշչ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 1 մեծ հավի բդիկ
- 300 գրամ կաղամբ
- 3 հատ կարտոֆիլ
- 1 հատ գազար
- 1 սոխ
- 4 պճեղ սխտոր
- 2 հատ ճակնդեղ
- աղ` ըստ ճաշակի
Հավով բորշչ. Պատրաստման եղանակը
- Բդիկը կտրտել մասերի, լվանալ: Միսը լցնել ջրով լի կաթսայի մեջ և դնել կրակին։
- Կարտոֆիլը, ճակնդեղը, գազարը մաքրել և կտրատել։
- Կտրել կաղամբը, մաքրել սոխը և նույնպես կտրատել։
- Երբ արգանակը եռա, սխտորի հետ միասին անմիջապես ավելացրեք մնացած բոլոր բանջարեղենները։
- Երբ արգանակը սկսի եռալ, կրակն իջեցրել և եփել 1 ժամ։
- Դրանից հետո անջատեք կրակը: Ծածկել կափարիչով, իսկ վրան կարող եք սրբիչ գցել: Այս ձևով թողնել բորշչը ևս 30-40 րոպե:
- Նշված ժամանակից հետո կարող եք լցնել ափսեի մեջ, ավելացնել թթվասեր և հյուրասիրել ձեր ընտանիքի անդամներին:
Հավով բորշչը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Թանով ապուր