Հավով հունական աղցան. Դասական բաղադրատոմս, սա խոհարարական ժանրի գլուխգործոց է: Շատերի կողմից սիրված աղցան` համեղ բաղադրիչներով, որոնք լավ են համադրվում միասին:
Թեթև նախուտեստ, որը կգոհացնի բոլորին: Այս աղցանի խոհարարական բաղադրատոմսը նախատեսված է վեց մարդու համար: Եվ սա նշանակում է, որ բավարար ամբողջ ընտանիքի ընթրիքի համար: Այս աղցանը շատ լավ է մատուցել չոր կարմիր հունական գինիով:
Եթե դուք երբևէ փորձեք այս աղցանը, ապա անմիջապես կսիրահարվեք դրան:
Հավով հունական աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Քացախ 2 ճաշի գդալ
- Կանաչ սոխ 80 գր
- Ձիթապտուղ 50 գր
- Բալի լոլիկ 5 հատ
- Հավի կրծքամիս 700 գր
- Սալաթ 65 գր
- Սամիթ 60 գր
- Ֆետա պանիր 200 գր
- Ձիթապտղի յուղ 60 գր
- Սոճու ընկույզ 50 գր
- Աղ ըստ ճաշակի
- Աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Հավով հունական աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Խաշել հավի կրծքամիսը: Կաթսայի մեջ լցնել եռացրած ջուր, մեջը գցել միսը: Եփել միջին ջերմության վրա 15 րոպե, մինչև պատրաստ լինի: Հավի միսը հանել արգանակից, սառչելուց հետո կտրատել մանր կտորներով:
- Լվանալ և մանրացնել սոխը:
- Ֆետա պանիրը կտրատել փոքր խորանարդիկներով:
- Խորը ամանի մեջ լցնել հավ, սոխ, պանիր և սոճու ընկույզ: Չերի լոլիկն ավելացնել աղցանին, կտրելով երկու մասի:
- Հաջորդը, ավելացնել կորիահան արված և օղակներով կտրատած ձիթապտուղները:
- Վերջում ավելացնել մանր կտրտած սալաթի տերևները:
- Առանձին ամանի մեջ խառնել յուղը, քացախը, աղը և պղպեղը: Յուղը և քացախը շատ դժվար է խառնել, քանի որ դրանք տարբեր խտություններ ունեն: Հետևաբար, խառնուրդը կարող եք մի փոքր հարել:
- Աղցանի բաղադրիչները լավ խառնել և համեմել յուղի և քացախի սոուսով: Որոշ դեպքերում քացախը կարող է փոխարինվել կիտրոնի հյութով:
Պատրաստի աղցանի վրա ցանել կտրատած սամիթ և կանաչ սոխ: Երբ աղցանը ներծծվի որոշ ժամանակ, այն կդառնա նույնիսկ ավելի համեղ, քան թարմ վիճակում:
Հավով հունական աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: