Հավով և խոզաճարպով նախուտեստ. Պատրաստենք երշիկի փոխարեն
Եթե ուտելիք պատրաստելու ժամանակ չկա, մենք սովորաբար սենդվիչ ենք պատրաստում և վազում աշխատանքի: Խանութում գնված մսամթերքի որակը գրեթե միշտ կասկածի տակ է: Շատ հավելումներ և անառողջ փոխարինողներ կան դրանցում, որոնք վնասակար են ձեր առողջության համար: Այնպես որ, հնարավորության դեպքում ես պատրաստում եմ տնական ռուլետներ տարբեր մսատեսակներով: Հավով նախուտեստը մենք բոլորս ենք սիրում, բացի այդ, այս տարբերակը նաև ավելի մատչելի է:
Նախուտեստի համար լավագույնն է օգտագործել հավի ոտքերը, դրանք կապահովեն ցանկալի կպչունություն, և պետք չի լինի ժելատին ավելացնել: Բաղադրատոմսում նշված է մսի մաքուր քաշը, այնպես որ այս հաշվարկով գնեք բդիկները: Հավով խորտիկի համար շերտ պատրաստելու համար ես գնում եմ խոզաճարպի լայն շերտ: Զգուշորեն կտրում եմ մաշկը դրանից՝ թողնելով ճարպի բարակ շերտ: Ջեռոցում այն կհալվի և կերակրատեսակը հյութեղ կդարձնի:
Հավով և խոզաճարպով նախուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի բդիկներ 1 կգ
- Աղ 1 ճաշի գդալ
- Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
- Համեմունք մսի համար 1 ճաշի գդալ
- Իտալական համեմունքներ 0.5 թեյի գդալ
- Խոզի կաշի 1 կգ
- Պղպեղի խառնուրդը` ըստ ճաշակի
Հավով և խոզաճարպով նախուտեստ. Պատրաստման եղանակը
- Միսը կտրել ոսկորներից և ոչ շատ մանր կտորներ անել:
- Ավելացնել 0,5 ճաշի գդալ աղ և նույնքան համեմունքներ մսի համար, 0.5 թեյի գդալ սխտոր, խառնել և թողնել 15 րոպե:
- Խոզի մաշկը լավ մաքրել, կտրել ավելորդ ճարպը: Վրան շաղ տալ աղ և համեմունքներ, ձեռքերով տրորել՝ ավելի լավ բաշխելու համար:
- Հավի կտորները լցնել խոզի կաշվի մի եզրին և փաթաթել ռուլետը:
- Կապել ռուլետը թելով, փաթաթելով այն ամբողջ երկարությամբ:
- Փաթաթել ռուլետը յուղաթղթով, ապա երկու շերտ փայլաթիթեղով։
- Թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե, ապա եփել ևս 1,5-2 ժամ 100 աստիճանի տակ:
- Խոզի ճարպով խորտիկը կարելի է մատուցել տաք վիճակում կամ երեք լիտրանոց բանկան որպես ծանրոց դնել վրան և թողնել ողջ գիշեր:
Առավոտյան դուք կունենաք հիանալի այլընտրանք երշիկներին: Ի դեպ, այս խորտիկը կարելի է պատրաստել նաև խոհարարական տոպրակի մեջ։ Այդպես այն կստացվի ավելի հյութեղ է, բայց առանց ոսկեգույն շագանակագույն կեղևի: Փորձեք երկուսն տարբերակն էլ և ընտրեք լավագույնը։
Հավով և խոզաճարպով նախուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տավարի բուժենինա