Իմ ընտանիքը մեծ է, և բոլորին կերակրելու համար ես Հավով և պանրով ապուրի մեծ կաթսա եմ պատրաստում: Սովորաբար դա բավարարում է երկու օրվա ընթացքում: Բայց պանրի գնդիկներով հավի ապուրը արագ է վերջանում: Առաջին անգամ եփելով այն, առավոտյան, ես տեսա, որ մնացորդները հազիվ կբավականացնեին մատուցման համար: Հասկացա, որ բաղադրատոմսը պետք է պահպանել:
Հավի սովորական արգանակով ապուրը դարձել է իսկական նրբություն՝ շնորհիվ մեկ խոհարարական հնարքի: Պատրաստեցի խիտ խմոր, որից գնդիկներ պատրաստեցի: Հետո դրանք ավելացրեցի ուտեստին, որի շնորհիվ ստացա այդ ախորժելի համը: Երեխաները հիացած են, ամուսինս լավ կերակրված և երջանիկ է, ինչը նշանակում է, որ առաքելությունը հաջողությամբ է ավարտվել:
Հավով և պանրով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի ազդրեր 700 գ
_Ջուր 3 լ
_Գազար 100 գ
_Սոխ 150 գ
_Կարտոֆիլ 500 գ
_Կարագ 50 գ
_Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
_Ցորենի ալյուր 100 գ
_Կոշտ պանիր 100 գ
_Ձու 1 հատ
_Բարակ վերմիշել 70 գ
_Աղ 35 գ
Հավով և պանրով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ հավի ազդրերը, դնել կաթսայի մեջ և ծածկել ջրով: Եռացնել, ընթացքում հանել փրփուրը և եփել 40 րոպե:
_Խառնել փափկեցրած կարագը, ալյուրը, ձուն, 0.5 թեյի գդալ աղ և քերած պանիր:
_Պանրով խմոր հունցել և գլորել փոքր գնդիկներ:
_Մաքրել բանջարեղենը և կտրել դրանք խորանարդիկներով: Տապակի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը և 5-7 րոպե տապակել սոխը և գազարը միջին կրակի վրա:
_Հավը արգանակից հանել, դրան ավելացնել բանջարեղենային խառնուրդը, կարտոֆիլը, պանրի գնդիկները և 1 ճաշի գդալ աղ, եփել 15 րոպե:
_Միսը հանել ոսկորներից և կրկին լցնել կաթսայի մեջ: Ավելացնել վերմիշել և եփել ևս 5 րոպե:
Հավով և պանրով ապուրը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր