Երբևէ փորձե՞լ եք հարբած վարունգներ: Եթե ոչ, ապա իսկական ժամանակն է պատրաստել մի քանի բանկա ձմեռվա համար: Հարց է առաջանում՝ ինչու՞ է պետք օղի ավելացնել աղաջրի մեջ: Որովհետև երբ քացախն օգտագործվում է որպես կոնսերվանտ, բանջարեղենը դառնում է փափուկ և կորցնում է իր բնորոշ խրթխրթոցը, իսկ օղին օգնում է պահպանել այն:
Բաղադրությունը նախատեսված է երեք լիտրանոց բանկայի համար: Եթե ցանկանում եք ավելի փոքր կամ ավելի մեծ ծավալ պահածոյացնել, պարզապես համամասնորեն փոխեք բաղադրիչների քանակը: Մենք ձեզ խորհուրդ ենք տալիս ավելին անել, որպեսզի ձմռանը չզգաք այդ վարունգի պակասը:
Մի անհանգստացեք, թթու վարունգները պարունակում են այնքան քիչ սպիրտ, որ դա ոչ մի կերպ չի ազդի ձեր արյան մեջ ալկոհոլի քանակի վրա: Այս վարունգները համտեսելուց հետո կարող եք ապահով երթևեկել մեքենայով: Երեխաների դեպքում ավելի լավ է ընդամենը մի երկու վարունգով սահմանափակվել:
Հարբած վարունգ. Բաղադրիչները
_Վարունգ 2 կգ
_Սամիթի հովանոց 1 հատ
_Ծովաբողկի տերև 1 հատ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Ջուր 1,5 լ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Շաքար 3 ճաշի գդալ
_Օղի 150 մլ
Հարբած վարունգ. Պատրաստման եղանակը
_Դնել ծովաբողկի տերև, սխտորի պճեղները և սամիթի հովանոցը բանկայի ներքևի մասում, ապա շարել վարունգները:
_Ջուրը եռացնել, թող հովանա, ավելացնել շաքարավազ և աղ, խառնել: Լցնել մարինադը բանկայի մեջ, ավելացնել օղի: Բանկան ծածկել մառլյայով և թողնել: Անհրաժեշտ կլինի մի քանի անգամ հեռացնել արդյունքում ստացված փրփուրը:
_Երեք օր հետո դատարկել թթվաջուրը, եռացնել այն և կրկին լցնել բանկայի մեջ: Փակեք կափարիչով, թող սառչի և պահել սառը տեղում:
Մի մոռացեք, որ բանկաները պետք է լինեն անվնաս, առանց կոտրվածքների և ճաքերի: Ստերիլիզացումը նույնպես պրոցեսի կարևոր մասն է, մի անտեսեք այն:
Այս բաղադրատոմսը հիմք է, դուք կարող եք փոփոխել այն ձեր հայեցողությամբ:
Համեղ թթու պատրաստելու համար կարելի է ավելացնել տարբեր համեմունքներ, կանաչիներ կամ այլ բանջարեղեն: Բայց մենք հավաստիացնում ենք, որ նույնիսկ առանց որևէ բանի, վարունգները գերազանց համ կունենան:
Հարբած վարունգը պատրաստ է:
Բարի ախոորժակ: