Առաջարկում ենք հիանալի բաղադրատոմս, որով պատրաստված Հացի ձողիկներ պանրով և սխտորով ստացվում են խրթխրթան, անուշաբույր և հագեցնող:
Դրանք շատ հեշտ են պատրաստվում: Ի դեպ, մի կրկնեք իմ սխալը. սկսեք ավելի մեծ բաժին պատրաստել 🙂
Ձողիկներն իդեալական են նախաճաշի, ճաշի կամ ընթրիքի համար: Պանրով ու սխտորով հացի ձողիկները շատ բուրավետ էին, դրսից խրթխրթան, իսկ ներսից՝ փափուկ։ Ինձ շատ դուր եկավ բաղադրատոմսը, խորհուրդ եմ տալիս:
Համեղ հաց՝ ձեր սեղանին, պատրաստեք ու վայելեք հաճույքով։
Հացի ձողիկներ պանրով և սխտորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմորի համար
_Ալյուր — 360 գ + տապակի վրա ցանելու համար
_Աղ — 1/2 թեյի գդալ
_Փխրեցուցիչ — 1 ճաշի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ — 2 ճաշի գդալ + տապակը յուղելու համար
_Չոր խմորիչ — 1 ճաշի գդալ
_Ջուր — 210 մլ
Լցոնելու համար
_Պանիր — 100 գ
_Սխտոր — 2-3 պճեղ
_Ձիթապտղի յուղ — 2-3 ճաշ գդալ
Ձողիկների վրա ցանելու համար
_Քնջութ
Հացի ձողիկներ պանրով և սխտորով. Պատրաստման եղանակը
_Սկսենք արագ խմորը պատրաստել՝ տաք ջրին ավելացնել խմորիչը, շաքարավազը և մի քիչ ալյուր։ Խառնել և թողնել, որ խմորը մի քանի րոպե մնա։
_Ալյուրին ավելացնել փխրեցուցիչը և աղը, խառնել, ավելացնել բուսայուղը և թթխմորը։
_Փափուկ խմոր հունցել, հունցել 5-7 րոպե։ Այնուհետև խմորը ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով կամ խոնավ սրբիչով։ Թող մնա 15 րոպե։
_Խմորը բաժանել 100 գ կտորների (օգտագործեք կշեռք)։
_Խմորի յուրաքանչյուր կտոր կլորացնել։ Ստացվում է 6 գնդիկ: Ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել 10 րոպե ուռչի։
_Այս ընթացքում պետք է պատրաստել միջուկը։
_Ձիթապտղի յուղը խառնել մանրացրած սխտորի հետ՝ դրանով հետո պետք է յուղել խմորը։
_Պանիրը քերել մանր քերիչով։
_Յուրաքանչյուր խմորի կտորը գրտնակել 2-3 մմ հաստությամբ ուղղանկյունով: Քսել սխտորի յուղ և ցանել պանիրը։ Ամուր ոլորել ռուլետներ։
_Հենց վերջացնեք վերջին ռուլետը լցոնելը, առաջինը ձեռքերով ձգել ու ոլորել։
_Պատրաստի ոլորքները թաղանթի (սրբիչի) տակ թողնել մոտ 20 րոպե, այնուհետև խոհարարական խոզանակով խմորը խոնավացնել ջրով և շաղ տալ քնջութի սերմեր:
_Ձողիկները ոլորել պարույրի նման։ Տեղափոխել յուղապատ և ալյուր ցանած տապակի վրա։
_Պանրով ու սխտորով հացի ձողիկները թխել նախօրոք 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 20-25 րոպե։
Թխման ընթացքում, ջեռոցում գոլորշու առաջացման համար ջրով մետաղյա աման դնել:
Հացի ձողիկները պանրով և սխտորով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց