Հաց-աման ուտեստներ մատուցելու համար. Ինչպիսի զոհաբերությունների ասես որոշ տանտիրուհիներ չեն գնում իրենց հյուրերին զարմացնելու համար: Այս նպատակի համար նրանք որոշվում են դիմել առավել անսպասելի փորձերի. Նրանք փորձում են յուրահատուկ դարձնել թե ճաշատեսակները, թե դրանց մատուցումը: Օրինակ՝ շատ կզարմանայի՞ք, եթե ափսեի փոխարեն սկեսուրը հաց օգտագործեր ուտեստը մատուցելու համար:
Սննդի մատուցման համար հաց օգտագործելու գաղափարը հեռու է նոր լինելուց: Այսօր մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես պատրաստել ուտելի ափսեներ, ինչը ոչ միայն բարելավում է ուտեստի տպավորությունը, այլև դառնում է դրա անփոփոխ եղանակը:
Հաց-աման ուտեստներ մատուցելու համար. Բաղադրությունը
- Ցորենի ալյուր 500 գ
- Ջուր 300 մլ
- Ձիթայուղ 60 մլ
- Սպիտակաձավար 25 գ
- Խմորիչ 10 գ
- Աղ 10 գ
Հաց-աման ուտեստներ մատուցելու համար. Պատրաստման եղանակը
- Ցորենի ալյուրը խառնեք սպիտակաձավարի հետ: Խմորիչը ձեռքերով մանրացնել, դրա վրա լցնել ալյուրն ու սպիտակաձավարը: Ավելացնել տաք ջուր, մի քիչ աղ և ձիթայուղ:
- Խմորը հունցել ձեռքով մոտ 10 րոպե: Խմորը պետք է լինի բավական առաձգական: Բաժանեք այն նույնքան մասերի, որքան ափսեներ են պետք: Օրինակ՝ ապուրի համար ունենք 5 ափսե: Բայց դուք կարող եք պատրաստել 3 ապուրի համար, 1 աղցանի ամանի և 1 սոուսի թասիկ: Գրտնակել խմորը և զգուշորեն ծածկել ամանները:
- Այսպես թողնել դրանք 10-12 րոպե: Այնուհետև վերափոխել այդ ամանները տապակի վրա և կես ժամով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Պատրաստի հաց ամանները ձևամանի վրայից միանգամից պետք չէ պոկել, թողեք մի քիչ սառչի: Ձևամանը ավելի լավ պահպանելու համար կարող եք օգնել դանակով: Ի դեպ, գդալներ նույնպես կարելի է պատրաստել նույն սկզբունքով:
Այս հաց-ամանները հեշտությամբ կարող եք պատրաստել ձեր սեփական ջեռոցում ՝ մատուցելու համար: Նման ուտելի ամանը հիանալի կերպով պահում է իր ձևը և հեղուկները չեն արտահոսում: Պարզապես պոկեք եզրերից և ընկղմեք դրանք սոուսի մեջ:
Ձեզ դուր եկա՞վ գաղափարը:
Հաց-ամանը ուտեստներ մատուցելու համար պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: