Հյութալի թևիկներ մեղր մանանեխի սոուսում. Եթե հավի թևերը եփեք այս եղանակով, ընդմիշտ կլուծեք այն խնդիրը, թե ինչպես կերակրել ամբողջ ընտանիքին արագ, համեղ և առանց որևէ դժվարության:
Բացի այդ, այս ուտեստը կլինի հաղթող տարբերակ հյուրերի մեծ խմբի համար: Բաղադրատոմսը նախատեսված է 4 հոգու համար, բայց դուք հեշտությամբ կարող եք ավելի մեծ չափաբաժին պատրաստել՝ միայն ավելացնելով բաղադրիչների քանակը:
Եթե ամեն ինչ անեք ստորև ներկայացված հրահանգների համաձայն, դուք կստանաք ամբողջական ուտեստ ինչպես ամենօրյա, այնպես էլ տոնական ճաշի կամ ընթրիքի համար: Հավատացեք, այս կծու թևերը կիտրոնի հյութի հավելումով ոչ մեկին անտարբեր չեն թողնի։ Առավել ախորժելի տեսքի համար կարող եք զարդարել թևերը մանր կտրատած կանաչ սոխով և քնջութի սերմերով:
Հյութալի թևիկներ մեղր մանանեխի սոուսում. Բաղադրիչներ
_ Հավի թև 1 կգ
_ Մեղր 2 ճաշի գդալ
_ Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
_ Սխտոր 2 պճեղ
_ Կիտրոն 1 հատ
_ Մանանեխ 2 ճաշի գդալ
_ Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_ Աղ ըստ ճաշակի
_ Կոճապղպեղի փոշի 1 թեյի գդալ
_ Խնկունի 3 գ
Հյութալի թևիկներ մեղր մանանեխի սոուսում. Պատրաստման եղանակը
_ Հավի միսը լվանալ և թեթև չորացնել։ Թևերը կարելի է եփել որպես ամբողջություն, կամ կտրել յուրաքանչյուրը երկու մասի:
_ Աղ, պղպեղ անել ըստ ճաշակի, ավելացնել մանր կտրատած սխտորն ու կիտրոնի կեղևի քերուկը, խառնել։
_ Այնուհետև վրան լցնել բուսայուղ, մանանեխ, կիտրոնի հյութ և մեղր, որը եթե կարիք կա՝ պետք է հալեցնել ջրային բաղնիքում։
_ Լավ խառնելուց հետո միսը ծածկել թաղանթով և թողնել առնվազն մեկ ժամ (ցանկալի է՝ ողջ գիշեր) սառնարանում։ Բայց եթե ժամանակ չկա, ապա կարող եք անմիջապես անցնել հաջորդ քայլին:
_ Թխելու կաղապարը կամ թխման թերթիկը յուղել բուսայուղով՝ զգուշորեն տարածելով թևերը։
_ Վրան քսել մարինադի մնացորդները և թխեք նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե մինչև գեղեցիկ ոսկե դարչնագույն դառնալը:
Մատուցեք տաք հավի թևիկները ձեր նախընտրած ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի հետ: Գաղտնիք չէ, որ հավի միսը համադրվում է բառացիորեն ամեն ինչի հետ: Նաև մի մոռացեք սեղանին դնել թարմ բանջարեղենով կամ թթու վարունգով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խորոված հավի կրծքամիս