Հնդկաձավարով կոլոլակներ. Արտաքին տեսքով շատ նման են սովորական կոլոլակի, բայց ավելի թեթև և դյուրամարս են

Հնդկաձավարով կոլոլակներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Հնդկաձավարով կոլոլակներ. Արտաքին տեսքով շատ նման են սովորական կոլոլակի, բայց ավելի թեթև և դյուրամարս են: Այս ուտեստն անվանում են «ոզնիներ»:

Կոլոլակ պատրաստելիս աղացած միսը խառնվում է բրնձի հետ, իսկ հնդկաձավարը, ինչպես ենթադրում է անվանումը, նույնպես կարող է հիմք լինել կոլոլակ պատրաստելու համար: Արդյունքում մենք ստանում ենք շատ գոհացուցիչ և սննդարար ուտեստ, որը դուր կգա նույնիսկ նրանց, ովքեր չեն սիրում հնդկաձավար, անկախ դրա օգտակար հատկություններից:

Հնդկաձավարով կոլոլակներ

Հնդկաձավարով կոլոլակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Աղացած միս — 500 գր
  • Հնդկաձավար — 200 գր
  • Ձու — 1 հատ
  • Սոխ — 150 գր
  • Չորահացի փշուրներ — մոտ 100 գր
  • Բուսական յուղ (տապակելու համար)
  • Աղ, աղացած սև պղպեղ

Հնդկաձավարով կոլոլակներ

Հնդկաձավարով կոլոլակներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախևառաջ, հնդկաձավարը եփել, մինչև փափկի և սկսի վերածվել շիլայի: Համոզվեք, որ տապակի ջուրն ամբողջությամբ գոլորշիացել է, հակառակ դեպքում ուտեստը, պատրաստման գործընթացում, կարող է փլվել: Պատրաստի հնդկաձավարը լցնել խորը ամանի մեջ և թողնել սառչի 5-10 րոպե: Այն չպետք է տաք լինի:
  2. Մինչ հնդկացորենը սառչում է, կարելի է անցնել մնացած քայլերին: Սոխը կեղևահան անել, նուրբ մանր կտրատել և տապակել թավայի մեջ փոքր քանակությամբ բուսական յուղով մինչև ոսկե դարչնագույն:
  3. Այժմ հնդկաձավարով շիլայի ամանի մեջ ավելացնել աղացած միս:
  4. Դրա մեջ կոտրել ձուն և ավելացնել նախօրոք տապակած սոխը:
  5. Ավելացնել աղ, աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսել և խառնել ամանի պարունակությունը մինչև հարթ զանգված ստացվի:
  6. Այժմ ձեռքերը սառը ջրի մեջ թաթախելով պետք է ձևավորել փոքրիկ կոտլետներ: Դրանք լավ թաթախել չորահացի փշուրների մեջ:
  7. Կոլոլակները դնել տաքացված բուսական յուղով թավայի մեջ և տապակել դրանք երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույն դառնալը:

Հնդկաձավարով կոլոլակներ

Հնդկաձավարով կոլոլակները պատրաստ են: Որպես կողմնակի ճաշատեսակ, կարտոֆիլի պյուրեով, բանջարեղենի աղցանով կամ կարմիր լոբու աղցանով մատուցելու համար դրանք կատարյալ են:

Բարի ախորժակ

Խնդրում ենք Գնահատեք