Հնդկաձավարով կոլոլակներ. Արտաքին տեսքով շատ նման են սովորական կոլոլակի, բայց ավելի թեթև և դյուրամարս են: Այս ուտեստն անվանում են «ոզնիներ»:
Կոլոլակ պատրաստելիս աղացած միսը խառնվում է բրնձի հետ, իսկ հնդկաձավարը, ինչպես ենթադրում է անվանումը, նույնպես կարող է հիմք լինել կոլոլակ պատրաստելու համար: Արդյունքում մենք ստանում ենք շատ գոհացուցիչ և սննդարար ուտեստ, որը դուր կգա նույնիսկ նրանց, ովքեր չեն սիրում հնդկաձավար, անկախ դրա օգտակար հատկություններից:
Հնդկաձավարով կոլոլակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Աղացած միս — 500 գր
- Հնդկաձավար — 200 գր
- Ձու — 1 հատ
- Սոխ — 150 գր
- Չորահացի փշուրներ — մոտ 100 գր
- Բուսական յուղ (տապակելու համար)
- Աղ, աղացած սև պղպեղ
Հնդկաձավարով կոլոլակներ. Պատրաստման եղանակը
- Նախևառաջ, հնդկաձավարը եփել, մինչև փափկի և սկսի վերածվել շիլայի: Համոզվեք, որ տապակի ջուրն ամբողջությամբ գոլորշիացել է, հակառակ դեպքում ուտեստը, պատրաստման գործընթացում, կարող է փլվել: Պատրաստի հնդկաձավարը լցնել խորը ամանի մեջ և թողնել սառչի 5-10 րոպե: Այն չպետք է տաք լինի:
- Մինչ հնդկացորենը սառչում է, կարելի է անցնել մնացած քայլերին: Սոխը կեղևահան անել, նուրբ մանր կտրատել և տապակել թավայի մեջ փոքր քանակությամբ բուսական յուղով մինչև ոսկե դարչնագույն:
- Այժմ հնդկաձավարով շիլայի ամանի մեջ ավելացնել աղացած միս:
- Դրա մեջ կոտրել ձուն և ավելացնել նախօրոք տապակած սոխը:
- Ավելացնել աղ, աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսել և խառնել ամանի պարունակությունը մինչև հարթ զանգված ստացվի:
- Այժմ ձեռքերը սառը ջրի մեջ թաթախելով պետք է ձևավորել փոքրիկ կոտլետներ: Դրանք լավ թաթախել չորահացի փշուրների մեջ:
- Կոլոլակները դնել տաքացված բուսական յուղով թավայի մեջ և տապակել դրանք երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույն դառնալը:
Հնդկաձավարով կոլոլակները պատրաստ են: Որպես կողմնակի ճաշատեսակ, կարտոֆիլի պյուրեով, բանջարեղենի աղցանով կամ կարմիր լոբու աղցանով մատուցելու համար դրանք կատարյալ են:
Բարի ախորժակ