Պատրաստեք Նուրբ ձկան կոտլետներ, որոնք, իհարկե, նախընտրելի են դիետիկ ու թեթև ուտեստների սիրահարների համար:
Հիմնական կարևորությունը լավ ձուկ ընտրելն է՝ առանց ավելորդ ոսկորների ու դառնության։ Եվ հիշեք, որ ծովային ձուկն ավելի արագ է տապակվում, քան գետի ձուկը։
Նուրբ ձկան կոտլետներ. Բաղադրություն
_ ձկան միս — 700 գ
_ չորացրած սխտոր — 1 թեյի գդալ
_ սոխ — 180 գ
_ աղ — ըստ ճաշակի
_ սխտոր — 1 պճեղ
_ կարագ — 10 գ
_ սպիտակ հաց — 3 կտոր
_ հավի ձու — 1 հատ
_ կաթ — 100 մլ
_ սերուցք 33% — 50 մլ
Նուրբ ձկան կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_ Հացի կտորները պետք է հանել կեղևից և դնել խորը ամանի մեջ, վրան լցնել կաթը և թողնել, որ մի փոքր փափկի։
_ Այդ ընթացքում սխտորը մանր կտրատել, սոխը մանր քառակուսիներով կտրատել։
_ Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, տապակում ենք սոխն ու սխտորը մինչև մի փոքր ոսկեգույն դառնա։
_ Կտրել ձկնամիսը փոքր պատահական կտորներով: Հացը կաթից հանել ու ավելորդ հեղուկը քամել։
_ Մսաղացով անցկացնել և՛ հացը, և՛ ձուկը, ինչպես նաև սոխ-սխտոր խառնուրդը։
_ Ստացված զանգվածի մեջ կոտրել ձուն, լցնել սերուցքը և խառնել։
_ Աղ, պղպեղ անել, աղացած մսին ավելացնել չորացրած սխտոր, ամեն ինչ խառնել բահիկով։
_ Այնուհետև ձեռքերով հունցել — ծեծել աղացած միսը, որպեսզի այն դառնա ավելի փափուկ և նուրբ:
_ Աղացած մսի մակերեսը ծածկել թաղանթով և կես ժամով դնում սառը տեղում։
_ Այնուհետև սառը աղացած մսից կոտլետներ կազմել։
_ Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը (այն պետք է ամբողջությամբ ծածկի հատակը), շարել ձկան կոտլետները և տապակել դրանք՝ յուրաքանչյուր կողմից 10 րոպե:
Այսպիսով, դուք կարող եք պատրաստել հյութալի և համեղ ձկան կոտլետներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ձուկը ջեռոցում Աղի մուշտակով