Ձմռան պահածո. Ապուրներին թարմ շունչ կհաղորդի այս պատրաստուկը

Ձմռան պահածո Պահածոներ

Ձմռան պահածո. Ապուրներին թարմ շունչ կհաղորդի այս պատրաստուկը

Ամեն տարի ձմռան համար շատ անհրաժեշտ, ունիվերսալ բանջարեղենային լցոններ: Ես այն օգտագործում եմ առաջին և երկրորդ ուտեստներ պատրաստելու համար: Այն ինձ շատ է օգնում: Լցոնը չի անցնում ջերմային մշակում, այնպես որ պահպանում է իր բոլոր օգտակար նյութերը:

Ձմռան պահածո

Ձմռան պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Պղպեղ 1 կգ
  • Գազար 1 կգ
  • Սոխ 1 կգ
  • Լոլիկ 500 գրամ
  • Աղ 170 գրամ
  • Մաղադանոս սամիթ

Շերտավոր աղցան

Պղպեղով խորտիկ համեղ միջուկով

Ձմռան պահածո. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ և մաքրել բոլոր բանջարեղենները: Կտրել սոխը  և բուլղարական պղպեղը փոքր խորանարդներով:
  2. Գազարները  անցկացնել խոշոր քերիչով: Կանաչիները մանր կտրատել:
  3. Կտրվածքներ անել լոլիկների վրա և եռացրած ջուր լցնել դրանց վրա, կեղևազերծել, հանել սերմերը: Աղալ մսաղացով կամ բլենդերով մանրացնել:
  4. Պատրաստի լոլիկը և բոլոր բաղադրիչները խառնել խորը ամանի մեջ:

Պահպանման երեք տարբերակ

1 տարբերակ

Հարկավոր են փոքրիկ տարաներ օրինակ՝ կեքսի ձևամաններ: Լցնել յուրաքանչյուր տարան կիսով չափ բանջարեղենով, իսկ վրան լոլիկ ավելացնել: Պատրաստուկն ուղարկել սառցարան՝ մինչ լավ սառչի: Ձմռանը պատրաստի բեկորները գցել արգանակի մեջ և եփել:

2 տարբերակ

Փականով պլաստիկ տոպրակների մեջ լցնել մթերքը, հերմետիկ փակել և դնել սառնարանը:

3 տարբերակ

Կշռել բանջարեղենը և յուրաքանչյուր կիլոգրամ բանջարեղենին ավելացնել 170 գրամ աղ: Խառնել, լցնել կաթսայի մեջ, ծածկել կափարիչով: Մաքուր բանկաների մեջ սեղմելով լցնել բանջարեղենը և ավելացնել առաջացած հյութը: Կափարիչներով փակել բանկաները և դնել դրանք սառնարանում:

Գազարով աղցան

Ձմռան պահածոն պատրաստ է:

Դիմավորենք տաք ձմեռ:

Տեսանյութ

Մալականի թթու

Խնդրում ենք Գնահատեք