Ձմռան պահածո. Ապուրներին թարմ շունչ կհաղորդի այս պատրաստուկը
Ամեն տարի ձմռան համար շատ անհրաժեշտ, ունիվերսալ բանջարեղենային լցոններ: Ես այն օգտագործում եմ առաջին և երկրորդ ուտեստներ պատրաստելու համար: Այն ինձ շատ է օգնում: Լցոնը չի անցնում ջերմային մշակում, այնպես որ պահպանում է իր բոլոր օգտակար նյութերը:
Ձմռան պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Պղպեղ 1 կգ
- Գազար 1 կգ
- Սոխ 1 կգ
- Լոլիկ 500 գրամ
- Աղ 170 գրամ
- Մաղադանոս սամիթ
Ձմռան պահածո. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ և մաքրել բոլոր բանջարեղենները: Կտրել սոխը և բուլղարական պղպեղը փոքր խորանարդներով:
- Գազարները անցկացնել խոշոր քերիչով: Կանաչիները մանր կտրատել:
- Կտրվածքներ անել լոլիկների վրա և եռացրած ջուր լցնել դրանց վրա, կեղևազերծել, հանել սերմերը: Աղալ մսաղացով կամ բլենդերով մանրացնել:
- Պատրաստի լոլիկը և բոլոր բաղադրիչները խառնել խորը ամանի մեջ:
Պահպանման երեք տարբերակ
1 տարբերակ
Հարկավոր են փոքրիկ տարաներ օրինակ՝ կեքսի ձևամաններ: Լցնել յուրաքանչյուր տարան կիսով չափ բանջարեղենով, իսկ վրան լոլիկ ավելացնել: Պատրաստուկն ուղարկել սառցարան՝ մինչ լավ սառչի: Ձմռանը պատրաստի բեկորները գցել արգանակի մեջ և եփել:
2 տարբերակ
Փականով պլաստիկ տոպրակների մեջ լցնել մթերքը, հերմետիկ փակել և դնել սառնարանը:
3 տարբերակ
Կշռել բանջարեղենը և յուրաքանչյուր կիլոգրամ բանջարեղենին ավելացնել 170 գրամ աղ: Խառնել, լցնել կաթսայի մեջ, ծածկել կափարիչով: Մաքուր բանկաների մեջ սեղմելով լցնել բանջարեղենը և ավելացնել առաջացած հյութը: Կափարիչներով փակել բանկաները և դնել դրանք սառնարանում:
Ձմռան պահածոն պատրաստ է:
Դիմավորենք տաք ձմեռ:
Տեսանյութ
Մալականի թթու