Առաջարկում ենք պատրաստել ճակնդեղը կաթնաշոռով և ընկույզով: Վստահ ենք, որ այն կհավանեն ոչ միայն բուսակերները:
Այս հրաշալի ուտեստը, կախված միջուկի լցոնումից, կարող է ծառայել որպես կծու, սառը խորտիկ կամ անսովոր դեսերտ:
Բանջարեղենի էլեգանտ բաժակները կարելի է լցոնել աղացած մսով, համեմված, աղացած ձկով, սխտորի համով պանրով կամ չրերով, քաղցր սուֆլեով: Այս դեպքում բանջարեղենն ընտրելիս պետք է նախապատվություն տալ շաքարի բարձր պարունակությամբ բորդո տեսակներին:
Նախուտեստը մատուցվում է սառը վիճակում, նախընտրած սոուսով:
Ճակնդեղը կաթնաշոռով և ընկույզով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_3-4 ճակնդեղ
_100-120 գ կաթնաշոռ
_1 թեյի գդալ բուսական յուղ
_50 գ ընկույզ
_աղ և թարմ կանաչիներ` ըստ ճաշակի
Ճակնդեղը կաթնաշոռով և ընկույզով. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել ճակնդեղը և լվանալ, դնել կաթսայի մեջ և եփել 20-25 րոպե, շաքարով` քաղցրության համար: Այնուհետեւ կտրուկ սառեցնել սառույցով ջրի մեջ: Ջերմաստիճանի կտրուկ փոփոխության պատճառով արմատապտուղը դառնում է հյութալի և փափուկ:
_Դրանցից յուրաքանչյուրի մեջ փորել փոքր խորշեր և դնել յուղած ձևամանի մեջ:
_Խորը ամանի մեջ միացնել ցանկացած յուղայնությամբ կաթնաշոռ, բուսական յուղ և կտրատած ընկույզ: Կարող եք ավելացնել ցանկացած այլ համեմունքներ, որոնք ձեզ դուր են գալիս:
_Եփած ճակնդեղը լցոնել պատրաստված կաթնաշոռի խառնուրդով և ձևամանը դնել ջեռոցում 10-15 րոպե 180-200 C ջերմաստիճանում:
_Նայեք խորտիկին. Հենց այն ձեռք բերի վարդագույն երանգ, կարող եք հանել ջեռոցից:
_Անպայման թողեք պատրաստի ուտեստը սառչի, քանի որ այն մատուցվում է միայն սառը վիճակում:
Մատուցելիս ըստ ճաշակի ավելացնել կտրատած թարմ կանաչներ: Եթե ցանկանում եք, կարող եք ավելացնել նաև անանուխի մի քանի թարմ տերև:
Ճակնդեղը կաթնաշոռով և ընկույզով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: