Ճակնդեղի մարինադ հունական եղանակով

Ճակնդեղի մարինադ հունական եղանակով, Հետաքրքիր համով առողջարար նախուտեստ:

Մեր ընտանիքում բոլորը սիրում են ճակնդեղով աղցան, անգամ երեխաները: Այնպես որ հաճախ մի մեծ ճակնդեղ եմ դնում կաթսայում առավոտյան, դանդաղ եփելու համար, իսկ երեկոյան օգտակար լրացումը կարտոֆիլի պյուրեին կամ բրնձին արդեն պատրաստ կլինի: Քերած բազուկին սոխ և աղ եմ ավելացնում, վրան լցնում բուսայուղ:

Այնուամենայնիվ, դասական աղցաններն արդեն մի փոքր հոգնեցրել են, և ես որոշեցի ճակնդեղով նոր բաղադրատոմսեր փնտրել, բայց այնպիսիք, որ այն արագ պատրաստվի և համեղ լինի:

Ես կանգ առա հունական խոհանոցի վրա և գտա թթու դրած ճակնդեղի մի հետաքրքիր նախուտեստ: Առաջինը, որ ինձ գրավեց, կերակրատեսակը մի քանի օր սառնարանում պահելու հնարավորությունն էր (այս հնարքը սովորական աղցանի դեպքում անհնար է):

Ճակնդեղը չափավոր կծու է, ունի հաճելի սուտակե ​​գույն և քաղցր և թթու նուրբ համ: Փորձեք պատրաստել:

Ճակնդեղի մարինադ

Ճակնդեղի մարինադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • ճակնդեղ 400 գ
  • դափնու տերև 1 հատ
  • սև պղպեղ (ոլոռ) 4 հատ
  • բուրավետ պղպեղ 4 հատ
  • աղ 1 պտղունց
  • շաքար 1 պտղունց
  • խնձորի քացախ 50 մլ
  • ջուր 150 մլ

Ճակնդեղի մարինադ

Ճակնդեղի մարինադ

Ճակնդեղի մարինադ. Պատրաստման եղանակը

  1. Եփել ճակնդեղը (եթե ժամանակ չկա, կարող եք օգտագործել միկրոալիքային վառարանը) կամ թխել փայլաթիթեղի մեջ, մինչև որ փափկի:
  2. Մաքրել և կտրատել պատրաստի ճակնդեղը խոշոր, համաչափ կտորներով:
  3. Կաթսայով ջուրը դնել կրակին, ավելացնել աղ, շաքար, քացախ, դափնու տերև և պղպեղի երկու տեսակները: Խառնել, հասցնել եռման և հեռացնել կրակից:
  4. Մարինադը լցնել ճակնդեղի վրա, ծածկել և թող մնա այդպես, մինչև սառչի: Հաջորդ օրը ուտեստը պատրաստ կլինի: Կարող եք այն սառնարանում պահել 3-4 օր:

Ճակնդեղի մարինադ

Խորհուրդ. Մատուցելուց առաջ ճակնդեղի վրա լցնել սոխ, որը պետք է կտրատել մեծ օղակներով: Դա կերակրատեսակին կտա թեթև համ: Այս աղցանը հատկապես հաճելի է մատուցել կարտոֆիլի պյուրեով և ծովատառեխով:

Ճակնդեղի մարինադը հունական եղանակով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Նոր Բաղադրիչով Յուրահատուկ Համեղ Վինեգրետ

Խառը ԹԹՈՒ ենք Դնում, Կարտոֆիլ ենք Խաշելու

Խնդրում ենք Գնահատեք