Հաճախ պատրաստեք ճակնդեղով աղցան, որ այս համեղ ու առողջարար բանջարեղենը ներառեք սննդակարգում:
Բաղադրատոմսերի գրքերում այս բանջարեղենը համակցվում է ամենամեծ քանակությամբ մթերքների հետ: Հիմնական բանն այն է, որ կարողանաք դրանք ճիշտ համադրել, այդ դեպքում ճակնդեղն անսովոր բուրմունք ու համ կտա։
Տեսնենք, թե ինչպես կարելի է ճակնդեղը ավելի ներդաշնակ դարձնել ճաշի կամ ընթրիքի ժամանակ:
Ճակնդեղով աղցան. Բաղադրիչները
_ հավի կրծքամիս — 300 գ
_ մայոնեզ — 130 գ
_ հավի ձու — 5 հատ
_ ճակնդեղ — 4 հատ
_ պանիր — 150 գ
_ թթու վարունգ — 3 հատ
_ աղ — ըստ ճաշակի
Ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Հավի կրծքամիսը պետք է եփել աղ արած ջրի մեջ մինչև փափկի՝ մոտ 50-60 րոպե։
_ Պինդ խաշել ձվերը՝ 8-10 րոպե։
_ Ճակնդեղը պետք է թխել կամ եփել մինչև փափկի, ապա մաքրել կեղևը։
_ Եփած հավի միսը սառելուց հետո ձեռքերով քրքրել մանրաթելերի։ Ձվերը մաքրել կեղևից և կտրատել փոքր խորանարդիկներով մեջ:
_ Երկու բաղադրիչները խառնել ընդհանուր ամանի մեջ։
_ Պանիրը կտրատել բարակ ձողիկներով: Նույն կերպ մանր կտրատել թթու վարունգը և խաշած ճակնդեղը:
_ Ընդհանուր տարայի մեջ ավելացնել մանրացված բանջարեղենն ու պանիրը:
_ Աղցանին մայոնեզ, աղ և պղպեղ ավելացնել՝ ըստ ճաշակի: Մնում է միայն մանրակրկիտ խառնել բոլոր մթերքները: Այդպես մայոնեզը պետք է մանուշակագույն դառնա:
Բազուկի աղցանը կարելի է պատրաստ համարել։ Առողջ և հագեցնող տարբերակ ողջ ընտանիքի համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր բաղադրիչով յուրահատուկ վինեգրետ