Համեղ ճակնդեղով աղցան. Դուք կսիրահարվեք այս բանջարեղենին:
Պարզ աղցանի մեր բաղադրատոմսը կօգնի ձեզ վարժվել այս բանջարեղենին:
Ինչպես ցույց է տալիս պրակտիկան, ճակնդեղը մարդկանց սիրելի բանջարեղեններից չէ։ Շատ ավելի լավ մարդիկ են վերաբերում կարտոֆիլին, գազարին և սոխին: Այնուամենայնիվ, ճակնդեղը պետք է ներառվի ձեր սննդակարգում, քանի որ այն նպաստում է օրգանիզմում շատ օգտակար վիտամինների և հանքանյութերի ավելացմանը։
Ընդ որում, ճակնդեղը ցանկալի է օգտագործել ոչ թե ապուրի, այլ տարբեր աղցանների մեջ։ Այսպիսով, օգտակար հատկությունների տոկոսն ավելի բարձր է ստամոքսում ներծծվելու համար։
Բազուկը կօգնի ազատվել մարմնի ճարպից, քանի որ այն նվազեցնում է արյան մեջ տրիգլիցերիդների մակարդակը։ Բացի այդ, բանջարեղենն ի վիճակի է թուլացնել ճնշումը, բարձրացնել հեմոգլոբինի մակարդակը։
Համեղ ճակնդեղով աղցան. Բաղադրիչները
_ ճակնդեղ — 420 գ
_ աղ — 1/ 4 թեյի գդալ
_ սխտոր — 2 մեխակ
_ բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ
_ մաղադանոս — մի փունջ
_ աղացած սև պղպեղ — մի պտղունց
_ ընկույզ — 30 գ
_ բալզամիկ քացախ — 1 ճաշի գդալ
_ սալորաչիր — 60 գ
Համեղ ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Ճակնդեղը եփել մինչև պատրաստ լինի, հանել կեղևը և մանրացնել քերիչի միջին ատամների վրա։
_ Մաղադանոսը մանր կտրատել, ավելացնել ճակնդեղին, մի երկու պճեղ սխտոր անցկացնել ճզմիչով։
_ Ընկույզը պետք է մանրացնել ոչ շատ փոքր փշրանքների վիճակի։
_ Նախապես շոգեխաշած սալորաչիրը կտրատել փոքր բարակ շերտերով:
_ Աղցանին ավելացնել սալորաչիրն ու ընկույզը, համեմել բալզամիկ քացախով և բուսական յուղով։
_ Աղ անել աղցանին, ավելացնել սև պղպեղ և լավ խառնել։
Արդյունքում ստանում ենք ճակնդեղով պարզ, թեթև և առողջարար աղցան։
Այն չի պարունակում ավելորդ մթերքներ, որոնք վնասակար ազդեցություն կունենան օրգանիզմի վրա։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
7 աղցան պահքի համար