Այսօր կպատրաստենք Ճակնդեղով աղցան, որն իր համով կմթագնի ցանկացած այլ նախուտեստ:
Անհնար է պատկերացնել բորշչը կամ վինեգրետն առանց ճակնդեղի։ Այս մշակաբույսն այնքան է մտել մեր կենցաղ, որ առանց դրա անհնար է պատկերացնել որոշակի ուտեստների պատրաստումը։ Այնուամենայնիվ, չի կարելի ասել, որ ճակնդեղը մեծ տարածում ունի ամբողջ աշխարհում։
Ճակնդեղով աղցան. Բաղադրությունը
_ ճակնդեղ — 1 հատ
_ խնձորի քացախ — 1 թեյի գդալ
_ թթու վարունգ — 1 հատ
_ մանանեխ — կես թեյի գդալ
_ ձու — 2 հատ
_ շաքարավազ — 1,5 թեյի գդալ
_ սխտոր — 2 պճեղ
_ աղ — 1/3 թեյի գդալ
_ սոխ — 1 հատ
_ բուսական յուղ — 120 մլ
_ կաթ — 50 մլ
Ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Խաշել ճակնդեղը և ձվերը մինչև լավ եփվեն, սառելուց հետո մաքրել կեղևը։
_ Ճակնդեղը մանրացնել քերիչի միջին ատամներ վրա, սխտորի պճեղները ճզմել մամլիչով։
_ Թթու վարունգը և ձվերը կտրատել փոքր խորանարդիկներով։
_ Սոխը մանր կտրատել, տապակել 20 մլ բուսայուղի մեջ։ Չմոռանաք սոխին ավելացնել մեկ թեյի գդալ շաքարավազ, հասցնել ոսկեգույն վիճակի։
_ Մեկ ամանի մեջ լցնել մանրացված ճակնդեղը, սխտորը, ձուն, վարունգը և տապակած սոխը։
_ Առանձին ամանի մեջ միացնել կաթը և բուսական յուղը, հարել բլենդերով մինչև սպիտակելը։
_ Զանգվածի վրա լցնել աղ, շաքարավազ, ավելացնել մանանեխ և խնձորի քացախ։ Մայոնեզը հարել ևս կես րոպե, աղցանի վրա լցնել սոուսը։
_ Այն բանից հետո, երբ դուք խնամքով խառնում եք մանրացված բաղադրիչները մայոնեզի հետ, ստանում եք աներևակայելի համեղ աղցան։
Նախուտեստը շատ առողջարար է տնական սոուսի և բանջարեղենի շնորհիվ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր բաղադրիչով յուրահատուկ վինեգրետ