Ճակնդեղով աղցան. Համեղ, թեթև ուտեստ 

ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ամռանը ամեն օր փորձում եմ կանաչիներով համեմված թեթև աղցաններ ուտել: Նման խորտիկները հագեցնում են մարմինը, բայց չեն ծանրաբեռնում ստամոքսը: Իսկ աշնանից գարուն պատրաստում եմ ճակնդեղով աղցան:

Ֆետա պանիրը կարող է բանջարեղենային աղցանի մեջ աղի քանակն ապահովել: Թթվասերը կամ հունական յոգուրտը լավագույնս օգտագործվում են որպես աղցանի լցոնում: Մանանեխն ու սխտորը ուտեստն ավելի համեղ կդարձնեն, մինչդեռ ժելատինը կօգնի պահպանել գեղեցիկ վիճակում: Որպեսզի աղցանն ավելի տպավորիչ տեսք ունենա, ես օգտագործում եմ կլոր ձևաման: Ահա, թե ինչ է պետք անել:

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ճակնդեղ 3 հատ

_Ձու 5 հատ

_Ֆետա պանիր 250 գ

_Վարունգ 3 հատ

_Կարտոֆիլ 2-3 հատ

_Թթվասեր 250 գ

_Մանանեխ 1 ճաշի գդալ

_Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ

_Սխտոր 3 պճեղ

_Ժելատին 10 գ

_Ջուր 4 ճաշի գդալ

_Աղ` ըստ համտեսի

_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ համտեսի

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Խաշել ճակնդեղը, ձուն և կարտոֆիլը: Կտրել եփված բաղադրիչները փոքր խորանարդներով: Նույն կերպ վարվել պանրի և վարունգի հետ: Մի խառնեք իրար:

_Լցոնման սոուսի համար թթվասերին ավելացնել աղ, պղպեղ, մանանեխ և կիտրոնի հյութ: Սխտորը ճզմել  և խառնել:

_Ժելատինը թրջել ջրի մեջ և թողեք, որ 5 րոպե ուռչի: Ժելատինը լուծել ջրային բաղնիքի վրա կամ միկրոալիքային վառարանում: Ավելացնել սոուսին և հարել:

_Սոուսը հավասարապես լցնել բոլոր բաղադրիչներով ամանների վրա: Յուրաքանչյուրը լավ խառնել, որպեսզի սոուսը դրանք ամբողջությամբ ծածկի: Ձևամանը ծածկել սննդային թաղանթով և սկսեք հավաքել աղցանը: Լցնել ճակնդեղը ներքևում, ապա լցնել ֆետան, ձուն, վարունգը և կարտոֆիլը: Յուրաքանչյուր շերտը գդալով սեղմել:

_Աղցանը սառնարանում թողնել առնվազն 3-4 ժամ: Մատուցելուց առաջ ձևամանը շրջել հարթ ափսեի կամ սկուտեղի վրա և հեռացնել սննդային թաղանթը:

Ճակնդեղով աղցան

Կարելի է ճակնդեղի աղցանը զարդարել քերած խաշած դեղնուցով: Սեղանի վրա ուտեստը շատ գեղեցիկ ու տոնական է թվում:

Ճակնդեղով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Թարմ Կաղամբով Աղցան․ Պատրաստում ենք Հեշտ և Արագ

Խնդրում ենք Գնահատեք