Ճակնդեղով աջիկա. Անուշաբույր, համեղ նախուտեստ: Սովորական իմաստով, աջիկան աղացած բանջարեղենի և կծու համեմունքների ընտիր խառնուրդ է: Սոուսը մատուցվում է մսի հետ, երբեմն աջիկան օգտագործվում է որպես մարինադ այլ ուտեստների պատրաստման ժամանակ:
Մենք առաջարկում ենք այս համեղ նախուտեստի նոր տարբերակ. Եկեք եփենք աջիկան այս անգամ ճակնդեղով: Այս բանջարեղենը լավ է համակցվում մսի հետ և նույնիսկ ավելացվում է շվեդական կոտլետներին: Ճակնդեղի սոուսը ոչ միայն ախորժելի գույն ունի, այլև անզուգական հատկություն` ծանոթ մսամթերքի համը բացահայտելու համար: Ձմռան համար նախատեսված աջիկայի բոլոր բաղադրատոմսերից այս մեկն իրավամբ արժանի է առաջին տեղին:
Ճակնդեղով աջիկա. Բաղադրությունը
- Ճակնդեղ 2 կգ
- Լոլիկ 3 կգ
- Բուլղարական պղպեղ 12 հատ
- Սխտոր 3 հատ
- Չիլի պղպեղ 10 հատ
- Արևածաղկի ձեթ 0,5 բաժակ
- Քացախ 0,5 բաժակ
- Շաքար 3 բաժակ
- Աղ` ըստ ճաշակի
Ճակնդեղով աջիկա. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ և չորացնել բոլոր բաղադրիչները: Մաքրել ճակնդեղը և սխտորը: Կտրել բանջարեղենը կտորներով, որոնք կարելի է հարմարավետորեն անցնել մսաղացով:
- Բանջարեղենը մանր կտրատել, ավելացնել յուղը, 9% քացախը, շաքարն ու աղը: 40 րոպե եփել, այնուհետև լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր, փաթաթել և թող սառչի մառանում պահելուց առաջ:
Կախված բանջարեղենի հյութեղությունից` ստացվում է մեկ լիտրանոց 8 բանկա աջիկա: Ձմռանը դուք ինքներդ ձեզ շնորհակալություն կհայտնեք այս պահածոն պատրաստելու համար, այնպես որ անպայման պահպանեք այս բաղադրատոմսը, պետք կգա:
Ճակնդեղով աջիկան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: